Foto: EPA-EFE/PASQUALE BOVE

Forma je prolazna, klasa je večna! Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo ne prestaju da fasciniraju fudbalski svet golovima, rekordima, istrajnošću, originalnošću. Pomenuti dvojac ovoga puta je pomerio granice, s obzirom na to da nemilosrdno terorišu golmane pošto su se oporavili od koronavirusa.

Poput bombe je s Apenina odjeknula vest 24. septembra da je Zlatan Ibrahimović pozitivan na Covid-19 i da će morati u dvonedeljni karantin.

Ibrakadabra je bio zatečen, s obzirom na to da nije imao nikakve simptome. Ali, pravila su ista i važe za sve. „Pozitivan si, čeka te samoizolacija“.

PROČITAJTE JOŠ

I tako je Ibrahimović morao da se povuče na dve, tri nedelje, s velike scene, a Milan je morao bez svoje prve zvezde da bije bitke u Seriji A i Ligi Evrope.

Onda su usledile i lepe vesti za roso-nere i njihove navijače. Ibrahimović je 9. oktobra dobio „zeleno svetlo“ da konkuriše za meč sa ljutim rivalom Interom, jer je bio negativan na kontrolnom testu.

I kako to obično biva sa Zlatanom Ibrahimovićem, usledio je grandiozni povratak na pozornicu. Za svega 16 minuta velikog milanskog derbija dvaput je zatresao mrežu Intera.

Prvo je Ibra uspeo da promaši penal u 12. minutu, da bi iz odbitka matirao Handanoviča, a onda je samo četiri minuta kasnije ponovo matirao maestralnog Slovenca.

Ispostavilo se da su ta dva pogotka kontroverznog Šveđanina bosanskog porekla bila dovoljna za trijumf rezultatom 2:1. Usledio je meč sa Seltikom u Ligi Evrope, a Ibrahimović je tada „postio“.

PROČITAJTE JOŠ: Fudbalere u Srbiji ne zanima škola, neće čak ni stipendiju

Počeo je meč kao starter, ali se nekim čudom nije upisao u strelce. Nikakav problem za velikog šampiona i rođenog pobednika kakav je Zlatan.

Stigao je novi izazov i derbi sa Romom. Jasno je da takvi mečevi dodatno motivišu ratnika kakav je Ibra, žargonski rečeno „pale ga“, pa je opet zablistao.

U spektakularnom meču sa šest golova, ali bez pobednika – 3:3, Ibrahimović je bio dvostruki strelac. Jednom iz igre, jednom iz penala.

Ali, nisu Inter i Roma jedine Ibrahimovićeve žrtve nakon što je pobedio koronavirus. Njegovu moć, i to u 39 godini osetio je Udineze, kojem je Šveđanin presudio kasnim golom iz „makazica“ u 83. minutu.

Zlatan Ibrahimović Foto:Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Prostom računicom, dođe se do zaključka da je Ibrahimović po oporavkau od korone, na pet utakmica postigao pet golova, jer je osim Seltika, propustio da se upiše u strelce protiv Sparte iz Praga u Milanu (3:0), kada je promašio penal.

Ipak, nije Zlatan jedini koji je demonstrirao snagu, upornost, istrajnost i to da mu ni ozgloglašeni koronavirus ne može ništa.

Njegovim stopama nastavio je jedan od najboljih fudbalera današnjice Kristijano Ronaldo.

Portugalac je na pripremama s nacionalnim timom 13. oktobra saznao da je pozitivan. Takođe nije imao ama baš nikakve simptome, ali je morao u karantin.

Takav razvoj situacije uslovio je da Kristijano propusti sudar Juventusa i Barselone, ujedno i okršaj s njegovim najvećim rivalom – Lionelom Mesijem u Ligi šampiona.

Ronaldo je sa milionima svojih pratilaca na društvenim mrežama svakodnevno delio kako trenira u izolaciji, poručivši da je PCR test s**nje i da ga izuzetno nervira što je i drugi test pokazao da je pozitivan na Covid-19.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Felling good and healthy! ??‍♂️? Forza Juve! ?? #finoallafine

Објава коју дели Cristiano Ronaldo (@cristiano) дана

A, onda je minulog vikenda dobio dozvolu lekara da se vrati u tim Juventusa.

Trener Andrea Pirlo nije želeo da rizikuje i da ga uvrsti među startnih 11, već mu je priliku pružio u drugom poluvremenu.

Željan fudbala Kristijano Ronaldo uleteo je na teren u 59. minutu umesto Paola Dibale, i samo 180 sekundi kasnije pogodio je mrežu Specije, za vođstvo „stare dame“ – 2:1.

Nije se na tome ubojiti Portugalac zaustavio, već je u 76. minutu preuzeo odgovornost da izvede penal. I naravno, pogodio je!

Na taj način je Ronaldo posle gotovo tri nedelje karantina, uspeo da se vrati na teren i bude dvostruki strelac, što je podatak vredan svakog divljenja.

Ibrahimović ima 39 godina, Ronaldo 35, ali oduvali su koronu i rešili da zlostavljaju golmane širom Italije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar