Zvezdan Terzić
Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Ukoliko Crvena zvezda želi da se nada istorijskom plasmanu među najboljih 24 u Evropi neophodno je da se uplati roming. Vreme je da Zvezdan Terzić kao generalni direktor uplati roming.

Ukoliko Crvena zvezda ne upiše makar jednu pobedu na gostovanju do kraja ligaškog dela Lige šampiona neće biti šanse da prođe u 24 tima.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, osam prvoplasiranih ekipa će direktno u osminu finala, a ekipe od 16. do 24. mesta će igrati u šesnaestini finala. Tako se od prvog dana postavljalo pitanje kako doći barem do te 24. pozicije koja osigurava najmanje još dva meča u evropskim takmičenjima.

Dugo se postavljalo pitanje koliko će bodova biti dovoljno za prolazak dalje. Kako je izračunao robot na primeru od 10.000 sezona širom Evrope u 55 odsto slučajeva će prolazak dalje biti osiguran sa devet bodova. Ekipe koje budu došle do osam bodova će imati 21 odsto šanse za prolazak dalje. Dve pobede neće dati nikakvu šansu, a sedam bodova tek jedan odsto šansi.

To znači da je Zvezda znala matematiku i pre početka sezone i da je bila svesna da je potrebno da osvoji barem jedan ili dva boda u prva četiri kola i da tokom lakše polovine stigne do eventualnog plasmana.

Monaco vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Crveno-beli su ispustili priliku da počnu evropsku sezonu iznenađenjem protiv Benfike (1:2 na stadionu „Rajko Mitić), zatim Inter (4:0) i Monako (5:1) nisu dali nikakvu šansu Zvezdi da se ponada. Pitanje je i da li će to uraditi Barselona 6. novembra gde se završava ta teža polovina učešća. Zvezdi bi bog protiv Barselone bio veliki kao kuća jer bi joj dao nadu da nešto može da uradi…

I onda sledi ono glavno. Zvezdi je neophodno da uplati roming i to hitno! U Srbiji je dominatna jer ima četiri duple krune zaredom, a i u Evropi je znala da iznenadi velikane (Liverpul 2:0). Ipak, ništa u Ligi šampiona nije uspela da uradi na gostovanju.

Ovo je bio 11. vezani poraz za Zvezdu na gostovanju u Ligi šampiona, a setimo se samo da joj je protiv Olimpijakosa u Atini bio dovoljan bod da prođe u Ligu Evrope. Tada je isto nestalo signala u Pireju, pa su u istoj luci udavljeni i Zvezdini snovi o proleću.

Monaco vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Crveno-belima je sada neophodno da budu na visini zadatka i naprave čudo.  Sa obzirom na matematiku na početku teksta Zvezdi je neophodno da upiše pobede u, barem na papiru, dva najlakša duela koji dolaze na kraju napornog ligaškog dela. Protiv PSV na domaćem terenu 21. januara, a onda i protiv Jang Bojsa u Bernu 29. januara.

Ipak, da bi za Novu godinu i dalje mogla da se nada eventualnom prolasku dalje neophodno je da padne Štutgart na „Marakani“ 27. novembra ili da se naplati dug Milanu 11. decembra za ono ispadanje iz Evrope u eri Dejana Stankovića.

Da li crveno-beli imaju roming i da li će se sada „sabrati“ kako je to rekao Aleksandar Janković.

„Mi Srbi retko smo u stanju da ispravljamo pouke, nama je potrebno da nas neko rasturi da bismo se sabrali i seli i rekli “hajde da izvučemo prave zaključke i napravimo nešto što može da traje”, rekao je Janković.

Uostalom, i Dinamo iz Zagreba je srušio Salcburg na gostovanju sa 2:0. Zašto ne može Zvezda?

BONUS VIDEO Šetnja fudbalera Zvezde pred meč sa Monakom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare