Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Večiti fudbalski derbi ne može da prođe bez diskusije o spornim momentima.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde u polufinalu Kupa Srbije je završena minimalnom pobedom crno-belih, iako je aktuelni šampion imao nekoliko prilika za gol.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od njih se dogodila u 44. minutu prvog poluvremena, kada je napadač Zvezde Aleksa Vukanović praktično ostao sam pred golmanom Vladimirom Stojkovićem.

Kapiten Partizana je istrčao van kaznenog prostora i oborio protivnika, za šta je kažnjen žutim kartonom.

Mnogo polemika se podiglo oko toga da li je sudija Novak Simović doneo pravu odluku.

Ispostavilo se da jeste.

Stojković nije bio najbliži golu u momentu prekršaja, kontakt sa Vukanovićem se dogodio u trenutku kada se Takuma Asano približavao šesnaestercu i našao se ispred i Vukanovića i Stojkovića, što ga je učinilo poslednjim igračem odbrane.

Pored njega, gotovo u liniji, bio je napadač Zvezde Ričmond Boaći, a duel Vukanovića i Stojkovića se dogodio iza njihovih leđa.

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Rade Đurović je za „Večernje novosti“ rekao da ne mora svaki start golmana van 16 metara da se kazni crvenim kartonom.

„Gledaju se i druge okolnosti, gde su ostali igrači, gde je napadač… Možda je ovo bio klasičan primer kako se golman u konkretnoj situaciji kažnjava žutim kartonom. Ni manje, ni više“, rekao je Đurović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar