Bivši trener Partizana Vladimir Vermezović bio je zadovoljan kvalitetom 200. večitog derbija, pre svega zbog činjenice da je fudbal bio "zamrznut" skoro tri meseca zbog pandemije koronavirusa.

Vermezović je, gostujući u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S, rekao da je Umar Sadik, strelac jedinog gola u polufinalu Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde, bio daleko najbolji pojedinac na stadionu u Humskoj.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je utakmica odigrana u specifičnim uslovima, posle svega ovoga što se dešavalo sa Covidom-19. Igrači nisu trenirali, moramo da budemo zadovoljni odnosom igrača na jučerašnjem derbiju. Bili su prisutni i želja i agresija, jer kada je igrač fizički nespreman, njemu nedostaje samopouzdanja. Partizanova odlika kratkih pasova, i oni su preskakali sredinu, igrali su na Sadika. Odigrao je Sadik najbolju utakmicu, bio daleko najbolji igrač na terenu“, rekao je Vermezović.

Na pitanje voditeljke da li su stranci bili ti koji su „rešili“ 200. derbi, s obzirom na to da je Sadik asistirao Nathu kod gola, Vermezović nije imao dilemu:

„Ako pričamo o jučerašnjoj utakmici, stranci su doneli prevagu. To je ono zbog čega i treba tu da budu, ne trebaju nam stranci za domaću ligu, trebaju nam za Evropu. Partizan i Zvezda pokupe sve što iole iskoči u srpskom fudbalu, kasnije je to čista trgovina. Ali, ne treba dovoditi strance po svaku cenu. Meni je žao što ovi klinci iz Partizanove i Zvezdine škole nisu dobili veću minutažu. Mislim da bi derbi bio mnogo zanimljiviji za nas. U svakom slučaju, ja sam očekivao da će Zvezda, koja je u derbi ušla s laganom psihološkom prednošću, pošto su osvojili titulu, izaći na teren sa više klinaca. Bila je prilika. Morate toj deci da date šansu na velikoj utakmici, da vidite kako će da se ponašaju, da li imaju srce i šampionski gen. Za to služi meč kao što je večiti derbi“, poručio je Vermezović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram