Foto: Starsport/SrđanStevanović

Polufinalni meč Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde u Humskoj (1:0) bez dileme je obeležio Umar Sadik! Nestvarnim lažnjakom "slomio" je Miloša Degeneka u 58. minutu, usledila je hladnokrvna asistencija u Ćavijevom i Inijestinom stilu ka Nathu, kojem je preostao lakši deo posla... Da golom odvede Partizan u finale.

Fudbalska javnost u Srbiji, pa čak i najverniji navijači Partizana, podeljeni su oko mišljenja da li je Sadik genije ili šeprtlja? Činjenica je da Nigerijac samom pojavom na terenu sa 192 centimetra visine i mršavim nogama ne asocira previše na fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ

Još kada uhvati pun sprint ili kada krene u dribling, to ne deluje to previše „lepo za oko“. Štaviše izgleda kao da će svakog trenutka da se saplete i padne.

I svi čekaju to, ali nikako da dočekaju. Teško da će i dočekati. Sadika lopta i te kako sluša, to se najbolje videlo onda kada je za Partizan bilo najpotrebnije u okršaju s ljutim rivalom Crvenom zvezdom.

Pa još u polufinalu Kupa Srbije…

Fudbalski solistički koncert održao je Nigerijac u sredu uveče pred 15.803 gledalaca u Humskoj. I dok su se „Delije“ ‘vatale za glavu i nervozno grickale nokte nakon svake „salate“ koju je prodao Degeneku, Milunoviću i ekipi, „grobari“ s južne tribine uživali su u bravurama šeprtlje i(li) genija Sadika.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanović

Ako je s njihove strane do te srede i bilo dileme, ona je otklonjena. Sadik je ljubimac „grobara“ i majstor fudbala.

Iako to ne deluje elegantno i prefinjeno, kao kada „biciklicu“ recimo radi Nejmar ili Kristijano Ronaldo, činjenica je da niko ne može da ga „pročita“ i oduzme mu loptu.

Tu nema ni „s“ od slučajnosti, to je za Nigerijca čista rutina i znanje.

Društvene mreže u Srbiji usijale su se od rugajućih komentara na račun Miloša Degeneka, koji je bio Sadikova „žrtva“ nakon strašnog lažnjaka. Narodski rečeno „poslao ga je po burek sa sve jogurtom“. „Izlomio mu zglobove“…

A Sadik, on se samo igra fudbala i poigrava s rivalima. Tek su mu 23 godine i sve više se stiče utisak da je Partizan ubo džekpot kada je odlučio da ga učini najskupljim pojačanjem u svojoj istoriji, plativši Romi 1,7 miliona evra.

Zalamanje i poigravanje sa štoperom Crvene zvezde i reprezentativcem Australije Milošem Degenekom mogao bi Partizan debelo da naplati, s obzirom na to da su prema pisanju italijanskih medija sve to pratili klubovi iz Francuske i Španije.

„Ne volim da hvalim pojedince, ali Sadik je dosta stvari odradio za nas. Znali smo da će defanzivci Crvene zvezde imati problem da ga sačuvaju, što ste i videli. To je samo bio deo taktike“, pohvalio je Savo svog najboljeg igrača u polufinalu Kupa Srbije.

Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Šeprtlja i(li) genije u kopačkama, tek brojke su ono što preteže tas na imaginarnoj vagi kada je u pitanju Sadikov kvalitet. Odigrao je 38 utakmica ove sezone u svim takmičenjima u crno-belom dresu i postigao je 17 golova uz 16 asistencija.

U Superligi Srbije ima dabl-dabl učinak 12 pogodaka i isto toliko asitencija, bio je odličan i u Ligi Evrope gde je na šest mečeva četiri puta pogađao mrežu i dvaput je uputio završni pas koji je krunisan golom. Kada je Kup Srbije u pitanju odigrao je svega dve utakmice i upisao jednu asistenciju, protiv Crvene zvezde, ali je trener Milošević i armija „grobara“ sasvim sigurno ne bi menjali čak ni za gol. Jer, slađe je ovako. Levo-desno, desno-levo, Degenek na zadnjici, a Sadik do Natha, Natho u mrežu.

Činjenica je da je Umar Sadik tim „lažnjakom“ zalomio i dobar deo navijača na tribinama, čak i one koje su imali najbolje pozicije uz kokice i pivo kraj TV ekrana, jer je zaista izgledalo da će šutirati.

Teško da je to odlika šeprtlje.

Partizan juriša ka petom trofeju Kupa Srbije, u finalu ga očekuje utakmica sa Lalatovićevom „žilavom“ i motivisanom Vojvodinom, ali ako Umar Sadik ponovo bude imao dan ili veče, kao protiv Zvezde, teško da će novosadska „stara dama“ imati šta da traži na bilo kom terenu.

SVE O DERBIJU

Borjan se izvinio navijačima: Nikako da uzmemo taj Kup

“Tango smrti” ponovo odjekuje Humskom

“Lopovčine, sram vas bilo – ubio nas je Partizan”

“Pokazali smo ko je najbolji klub u zemlji”

Miletić: Pobeda nad Zvezdom poklon mami za rođendan

Natho: Treba znati kad da postigneš gol!

Milošević: Najbolji kad je najteže, Sadik odradio posao

Stanković: Šamar za mene, opet bih izveo isti sastav

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

SVE O DERBIJU

Umar Sadik, pa ovaj momak je sjajan

Malo jedan Borjan, Boaći se saplitao

Derbi kao takav: Kockanje se isplatilo Miloševiću, Dekiju ne

Kad Deki reaguje: Stanković sprečio tuču večitih FOTO

Gol opravdano poništen, Stojković nije bio za crveni

Natho i Sadik izbacili Zvezdu, Partizan u finalu Kupa

Pogledajte atmosferu pred 200. večiti derbi VIDEO

Navijači Zvezde bakljom i vadičepom gađali Stojkovića FOTO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare