Foto: Mikhail Kireev / Sputnik / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Bodea sa 2:1 u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, ali imaju aktivan rezultat pred revanš na svom terenu 28. avgusta.

Zvezda nije blistala, niti je odigrala dobar meč, ali na kraju ima dobar rezultat i šansu da se pred svojim navijačima i na krcatoj „Marakanom“ lansira tamo gde želi da bude – sa najboljima.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa Vladana Milojevića je dobrim delom utakmica na samom severu Norveške bila inferiorna, čekalo se kad će pasti gol, ali… Možda su se crveno-beli previše povukli, možda nisu najbolje koristili prostor što je rekao Milojević, samo valjda zna trener srpskog prvaka šta radi.

I što je sam rekao, nije u pitanju nikakav alibi, ali teren na stadionu „Aspmira“ je zaista nesvakidašnji. Pukim pogledom sa strane može da se uoči koliko lopta drugačije ide, kako klizi po veštačkoj travi, jednostavno – sve je drugačije nego inače.

I zato je Milojević apostrofirao jednu zanimljivu činjenicu – zašto ranije nisu napali, nego tek posle primljenog gola.

„Šta znači krenuti napred? Nismo mogli i nismo ni želeli da se jurimo sa njima“, naglasio je Milojević u prilično interesantnom obraćanju.

I to je pokazatelj određene ideje koju je imao i potpune defanzive, jer je Bode na svom terenu umeo da deklasira Romu Žozea Murinja sa čak 6:1, u oktobru 2021, ili Bešiktaš 3:1 u grupi Lige konferencija prošle sezone.

„Ideja je bila da ne upadnemo u njihovu zamku, kako su drugi prolazili na ovom stadionu… Igrali smo na terenu koji apsolutno ne poznajemo, zaliven, brz, sa brzim igračima, ko god je ovde došao upadao je u njihovu zamku. Ne tražim alibi, videli ste da su pojedini igrači imali problem, ova podloga crpi mnogo energije. Bodo igra fenomenalno na ovakvom terenu, nisam video ovakav fudbal“, dodao je Milojević.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Bodo Glimt je sa dva gola krunisao inicijativu, a Zvezda je vezala i osmu uzastopnu evropsku utakmicu bez pobede. Poslednju je zabeležila 27. oktobra 2022. godine, protiv Trabzona u Beogradu (2:1), što znači da skoro dve godine čeka trijumf u Evropi.

Za utehu je to što Vladan Milojević nikada sa Crvenom zvezdom nije izgubio dvomeč evropskih kvalifikacija, a čak tri puta je uspeo da dovede tim do UEFA takmičenja. Sa Milojevićem je Zvezda 2017, 2018. i 2019. godine prošla sve četiri kvalifikaciona kola i dolazila do Lige Evrope preko Krasnodara, i čak dva puta do Lige šampiona preko Salcburga i Jang bojsa.

Zato verovatno zna šta radi i protiv Norvežana. Krasnodar je u Rusiji slavio sa 3:2, a onda su se crveno-beli radovali kod kuće sa 2:1 i počeli evropski niz. Sa Salcburgom nije bilo golova na „Marakani“, dok je u Austriji bilo 2:2 za epski ulazak u Ligu šampiona. Protiv Jang bojs je bilo 2:2 u Bernu i 1:1 u Beogradu.

Sve dovoljno za prolaz, sada nema više pravila gola u gostima, a na „Marakani“ će biti druga priča iz više razloga. Podloga na koju su crveno-beli navikli, vremenski uslovi na koje Bode nije navikao i huk sa tribina na koji teško da su gosti spremni.

BONUS VIDEO Vladan Milojević pred meč sa Bodoom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare