Fudbalska reprezentacija Senegala pobedila je Gvineju sa 2:0, u poslednjem kolu Grupe C Afričkog kupa nacija koji se igra u Obali Slonovače, a najzanimljiviji meč dana je bio okršaj Kameruna i Gambije.

Aktuelni šampion Afrike je poveo u 61. minutu pogotkom Abdulajea Seka, a konačan rezultat postavio je Iliman Ndiaje u 90. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Senegal je na kraju takmičenje u grupi završio kao prvi sa maksimalnih devet bodova i u osmini finala igraće protiv jedne od trećeplasiranih ekipa. Kamerun je posle dosta uzbuđenja u finišu pobedio Gambiju sa 3:2 i tako zauzeo drugo mesto u grupi.

Karl Toko Ekambi je doveo Kamerun u vođstvo u 56. minutu, a preokret Gambiji doneli su Ablaj Elou u 72. i Ebrima Koli u 85. minutu. Na 2:2 je izjednačio Džejms Gomes u 87. minutu, a četiri minuta kasnije pobedu Kamerunu doneo je Kristofer Vu, a u nadoknadi je jedan gol i poništen zbog igranja rukom.

Muhamed Saneh je natrčao na centaršut iz kornera iz kog je loptu ka prvoj stativi lansirao Ebrima Koli, pa je Saneh posle pregledanja VAR snimka, umesto golom, „nagrađen“ žutim kartonom.

Kamerun je prošao dalje kao drugi u grupi sa četiri osvojena boda. Četiri boda sakupila je i Gvineja, dok je Gambija poslednja bez bodova.

Svoj meč je odigrala i selekcija Angole koja je pobedila Burkinu Faso sa 2:0, u utakmici poslednjeg kola Grupe D. Angola je golovima Mabululua u 36. i Zinija u 92. minutu i prošla u osminu finala kao prva sa sedam bodova. Burkina Faso i pored poraza ide dalje kao drugoplasirana sa četiri osvojena boda.

U drugom meču ove grupe, Mauritanija je napravila iznenađenje i slavila protiv Alžira sa 1:0 pogotkom Jalija Delaija u 37. minutu. Mauritanija je takmičenje u grupi završila kao treća sa tri boda i kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa takođe ide dalje, dok je Alžir poslednji sa samo dva boda.

BONUS VIDEO: Mauritanija – Alžir 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar