Foto: Printscreen Twitter

Istorijski debakl Mančester junajteda uzburkao je mnoge duhove na Ostrvu.

Fudbaleri Liverpula „pregazili“ su Junajted sa 7:0 u meču 26. kola Premijer lige, pa već dva dana traje rasprava kako je to moglo da se desi.

PROČITAJTE JOŠ:

Secira se svaki detalj totalnog potopa i najgoreg poraza Junajteda od najvećeg rivala, još od 19. veka, pa se tako pod lupom našao i postupak Vuta Vehorsta.

Igrač Junajteda je, možda mahinalno, izlazeći iz tunela na teren dodirnuo grb Liverpula i natpis „Ovo je Enfild“, što njegovi saigrači nisu radili, ali igrači „redsa“ svakako jesu.

Upravo ovaj postupak je posle, po dva gola Mohameda Salaha, Kodija Gakpoa i Darvina Nunjeza jednog pogotka Roberta Firmina dolio je so na ranu navijača Junajteda.

Britanski mediji prenose čak i kako su krenule sulude teorije zavere da je Junajted igrao sa deset protiv 12 igrača, označavajući time Vehorsta kao „krticu“ u timu Erika ten Haga.

Menadžera Junajteda zbog ovakvog rezultata posprdno u Engleskoj zovu „Erik seven Hag“, zbog sedam primljenih golova.

„Više me nije briga za slike finala Liga kupa, on mora da napusti klub za šest meseci, ovaj video pokazuje dovoljno da dobije otkaz. Kako dođavola može da dodiruje znak Enfilda neko ko je igrač Mančester junajteda“, pitao je jedan navijač.

Drugi je dodao kratko: „Prekinite mu ugovor“, treći da je to bilo sujeverje i da „nikad ne treba pipati grb rivala, pošto se to završi loše“.

Četvrti kaže da je ono što je Vehorst uradio „odvratno“, te da je počeo da izgleda kao folirant, a razlog za to je i jedna izjava Vehorsta od pre tri godine.

„Uvek sam gledao na Liverpul kao veoma poseban. Još uvek se naježim kad čujem pesmu ‘You’ll never walk alone’. Ima i drugih velikih engleskih klubova. JA sam uvek sanjao da igram za Liverpul od detinjstva“, rekao je tada Vehorst za DAZN.

#social-embed_4

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar