Foto: Starsport

Srpski fudbaler Veljko Birmančević zadovoljan je kako je njegova ekipa izgledala u duelu sa Španijom.

Srbija i Španija su u prvom meču grupe 4 u A diviziji Lige nacija odigrale nerešeno bez golova na stadionu „Rajko Mitić“ u četvrtak uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je ušla u meč desetkovana zbog otkaza brojnih fudbalera koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pre samo dva i po meseca.

To nije smetalo da pokaže jedno drugačije, bolje i borbenije lice i dobro se „potuče“ na terenu sa šampionom Evrope.

„Pokazali smo kako se bori za reprezentaciju, kako jedan za drugog ginemo na terenu. Mislim da su to svi videli na stadionu i kraj malih ekrana. U nekim situacijama kada smo mogli da primimo gol, Bog nas je pogledao zato što smo dali sve od sebe. Disali smo kao tim. Biće to sve bolje, kako vreme bude prolazilo. Mnogo igrača nema iskustvo u ovim takmičenjima i biće bolje u ofanzivnom aspektu. U prvom poluvremenu smo bili blizu da postignemo gol, ali biće to bolje iz utakmice u utakmicu“, rekao je Birmančević novinarima posle okršaja sa Špancima.

Na pitanje da li može da uporedi borbenost koju smo videli na Evru i sada, odnosno utisak da su udaljeni kao nebo i zemlja, Veljko kaže da nije baš tako.

„Ne može to tako da se kaže, da neko neće da se bori za reprezentaciju. Svi koji dođu ovde, momci žele. Možda se može reći da je razlika što ovde ima mnogo mladih igrača i u tom smislu svi su gladni. Prvi ja, gladan sam da se borim za Srbiju. Nisam odigrao previše minuta za Srbiju i imam tu glad kao i ovi mnogi mladi. Pokazali su da žele da igraju za reprezentaciju, dali su svoj maksimum. Ne znam da li za nekoga može da se kaže da nije na maksimumu defanzivno bio. U ofanzivnom, ne možeš očekivati protiv ovakve ekipe da ćeš da im daš dva, tri gola, ali opet smo blizu bili da postignemo gol“, kazao je Birmančević.

Ne smeta mu netipična uloga u kojoj ima više nekih defanzivnih zadataka pošto je primarno fokusiran na to kako da spakuje gol.

„Kada igraš za Srbiju ne biraš šta igraš. U klubu možeš da pričaš sa trenerom i svima da kažeš šta ti odgovara, ali ovde igraš bilo koju poziciju. Naravno da mi više prija kada igram ofanzivnije i mogu da ugrozim gol. Danas sam u prvom poluvremenu pobegao njima, taj moj kvalitet može da se iskoristi“, jasan je Veljko Birmančević.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – prvi gol u sezoni 2024-25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar