Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak rezultatom 2:0 na stadionu "Rajko Mitić" u meču 8. kola Superlige Srbije.

Zvezda je po gol postigla u oba poluvremena, a strelci su bili Bruno Duarte iz penala i Mirko Ivanić posle kornera.

Napredak je od 83. minuta igrao i sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton nakon reakcije iz VAR sobe dobio Uroš Ignjatović.

Zvezda je trenutno prva na tabeli sa 19 bodova iz sedam utakmica, pošto je jednu odložila zbog obaveza u Evropi.

Napredak ima osam bodova i trenutno je u donjem delu tabele, preciznije na 11. poziciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Mogao je Silas posle 15 sekundi utakmice da zatrese mrežu, pošto je dobio odličan pas od Mirka Ivanića, ali je golman Napretka uspeo da interveniše. U 4. minutu je zapretio i Rade Krunić sa više od 20 metara, ali je golman Napretka opet odbranio i izbio loptu u korner.

Napredak je ubrzo imao odgovor. Mihajlo Petković je bio najbolji u skoku nakon centaršuta sa desne strane, ali je lopta posle njegovog šuta otišla pored gola.

Silas je bio u prilici i to ozbiljnoj u 12. minutu. Šutirao je dvaput u nekoliko sekundi i to iz veoma povoljnih situacija, ali je oba puta izblokiran, skoro pa sa gol-linije.

Gosti su ponovo zapretili preko Petkovića, koji je bio u naletu, prošao je nekoliko fudbalera Zvezde, ali nije imao prostora da šutne kako je želeo, pa je Omri Glazer odbranio.

Foto: Starsport

U 28. minutu lepo su kombinovali Ivanić i Silas, koji je pokušao da centrira, ali je Dušan Stoiljković uklizao i tom prilikom zakačio loptu rukom. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, Bruno Duarte je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0.

Napretku je u 31. minutu poništen gol. Nakon slobodnog udarca, Stoiljković se našao sam ispred Glazera, pogodio je mrežu glavom, ali je gol odmah poništen zbog ofsajda.

Silas je još dvaput izblokiran do kraja prvog poluvremena, dok je Timi Maks Elšnik šutirao pored gola, a Duarte pravo i golmana Mirholca.

Početkom drugog poluvremena, preciznije u 47. minutu, utakmica je praktično rešena. Ivanić je posle kornera sjajno reagovao na drugoj stativi, te je sproveo loptu u mrežu. Asistent je bio Elšnik, mada je lopta na putu do Ivanića dirala jednog igrača Napretka.

Foto: Starsport

U 54. minutu Silas je dobio sjajan pas iza leđa odbrane Napretka, zaobišao je golmana, ali nije mogao odmah da šutne, pa je zakomplikovao. Odigrao je na kraju pas za Duartea, kome je pobegla lopta, a Zvezdi je šansa propala.

Šutirao je novi Zvezdin igrač i iz slobodnog udarca nešto kasnije, ali je lopta „prozujala“ pored stative, dok je golman ostao ukopan.

Ivanića su centimetri delili od gola posle šuta sa 20-ak metara, a Napredak je mogao da zakuva utakmicu da na golu Zvezde nije bio Omri Glazer, koji je sjajno odbranio šut u 67. minutu.

Ognjen Mimović je kasnije dvaput pokušao da uposli rezervistu Šerifa Endiajea, ali je on bio loš u završnici.

Foto: Starsport

U 83. minutu Napredak je spasila stativa. Šutirao je Nemanja Radonjić, lopta je zakačila Stefana Bukorca i odbila se pravo u stativu.

Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja, sem što je Ignjatović nagazio Seola i dobio crveni karton.

Inače, na ovoj utakmici je proslavljen 61. rođendan Marakane.

Zvezda će naredni meč igrati u okviru Lige šampiona, a prvi rival u elitnom takmičenju biće Benfika u četvrtak od 18.45 u Beogradu.

Foto: Starsport

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)

(Duarte 29, Ivanić 47)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija. Sudija: P. Ilić

Crvena zvezda: Glazer – Seol, Leković, Drkušić, Mimović – Elšnik (od 63. Dalsio), Krunić – Silas (od 63. Endiaje), Ivanić (od 86. Maksimović), Olajinka (od 78. Ilić) – Duarte (od 63. Radonjić). Trener: Vladan Milojević.

Napredak: Mirholc – Vukajlović (od 67. Ćirković), Bukorac, Marinković, Ostojić, Stoiljković (od 58. Obradović) – Karaklajić, Tošeski (od 67. Marjanović), Krstić, Ignjatović – Petković. Trener: Goran Stevanović.


SUPERLIGA SRBIJE, 8. KOLO:

Petak:

Spartak – IMT 2:0 (1:0)

(Todoroski 15, 57)

Subota:

Vojvodina – Železničar 2:0 (2:0)

(Petrović – penal 9, Seri 43)

Mladost Lučani – Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

(Pejović 48 penal, 55 penal – Evandro 11)

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)

(Bruno Duarte 29 penal, Ivanić 47)

Nedelja:

17.00 Novi Pazar – Čukarički

19.00 OFK Beograd – Partizan

19.00 Tekstilac – TSC Bačka Topola

Ponedeljak:

20.00 Jedinstvo Ub – Radnički Niš

Standings provided by Sofascore

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare