Foto: EPA / EFE / Chema Moya

Fudbaleri Liverpula pobedili su Atletiko Madrid sa 3:2, u uzbudljivom meču trećeg kola grupe B, Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je bio veoma nepredvidiv i uzbudljiv, dinamičan u prvih pedesetak minuta i zaista spektakl.

Igralo se u tom periodu spuštenih gardova, pa su napadali na smenu i jedni i drugi, ali će Atletiko imati više za čime da žali, jer je imao šanse da napravi epski preokret od 0:2 do 3:2 i propustio ih je.

Po samom početku utakmice videlo se da će biti zanimljivo veče na stadionu „Vanda Metropolitano“. Gosti iz Engleske su prvi tresli mrežu, praktično tek što se izašlo iz svlačionica.

Nakon prejakog centaršuta Robertsona, lopta je stigla do Mohameda Salaha, koji je dobrim driblingom izbacio dvojicu igrača Atletika i potom uputio snažan šut.

Loptu je na putu do gola dirao i Džejms Milner, ali je gol svakako pripisan Egipćaninu.

„Hladan tuš“ za igrače Atletika usledio je u 13. minutu kada je na jedan odbitak naleteo Nabi Keita i volej udarcem pogodio sam ugao gola koji čuva Jan Oblak za 2:0.

Atletiku je trebalo nekoliko minuta da se sabere, ali je u tome ipak uspeo. Nakon karambola u šesnaestercu Liverpula na odbijenu loptu naleteo je Koke, koji ju je oštro uputio ka mreži rivala.

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Grizman se najbolje snašao u gužvi i ostavio Alisona na suprotnoj nozi za 2:1.

Imao je Francuz još jednu stopostotnu šansu, kada je sam izašao pred brazlskog golmana, ali mu je pokušaj loba odbranjen.

Ipak, to ga nije sprečilo da postigne drugi gol i poravna rezultat na 2:2. Žoao Feliks je sačuvao loptu pored petorice igrača Liverpula, a potom je uputio ka Grizmanu, koji je jednim kontaktom izbacio čuvara i potom pogodio gol Alisona.

Liverpul je tokom prvog poluvremena imao daleko veći posed (71 odsto), ali je Atletiko još jednom uspeo da pripreti preko Lemara.

Drugo poluvreme počelo je eksplozivno, a Atletiko je imao šansu da preko Janika Karaska u 50. minutu potpuno šokira Liverpul.

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Kombinovali su Rodrigo i Janik Karasko, Karasko je izašao sam ispred Alisona i Brazilac je odbranio.

Samo dva minuta kasnije Antoan Grizman je uradio neshvatljivo – kramponima je u glavu udario Roberta Firmina i dobio direktan crveni karton.

Od tog trenutka se Atletiko branio sa igračem manje, tempo je pao, a prva uzbuđenja bio je naivan start Marija Ermosa na Diogu Žoti u 76. minutu.

Danijel Zibert je pokazao ka penalu, Salah je bio precizan i od 78. minuta Liverpul je vodio sa 3:2. Da to ne budu sva uzbuđenja, pobrinuo se upravo Žota.

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Startovao je na Himeneza u svom kaznenom prostoru s leđa, arbitar je pokazao ka beloj tački drugi put za nekoliko minuta i jedina nedoumica bila je da li je igrač Atletika bio u ofsajdu.

Sudija je pogledao VAR, promenio odluku i time zapečatio sudbinu Atletiko Madrida, čiji su se igrači bunili, ali nisu na kraju mogli da izbegnu poraz.

Atletiko i dalje zauzima drugo mesto u grupi, ali je ostao na četiri boda, koliko ima i Porto posle pobede nad Milanom 1:0. „Rosoneri“ su jedini bez bodova posle tri meča.

Liverpul u sledećem meču igra protiv Atletika na svom terenu trećeg novembra, dok se Porto istog tog dana gostovati Milanu.

Atletiko Madrid – Liverpul 2:3 (2:2)

(Grizman 20, 34 – Salah 8, 78, Keita 13)

Stadion: Vanda Metrolitano, Španija; Sudija: D. Sibert, Nemačka

Atletiko Madrid: Oblak – Tripije, Kondogbia, Felipe, Ermoso – Lemar, De Pol, Koke, Karasko – Grizman, Feliks

Liverpul: Alison – Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Keita, Henderson, Milner – Mane, Firmino, Salah

Drugo poluvreme:

90+6′ KRAJ! Liverpul je sačuvao mrežu do kraja bez problema

Redsi su upisali treću pobedu u isto toliko mečeva, a Atletiko je ostao na četiri boda i na drugom mestu grupe iza Liverpula, a ispred Porta i Milana.

90+5 REZULTATI OSTALIH MEČEVA

Real je pobedio Šahtjor sa 5:0, peti gol je postigao Benzema u 91. minutu. PSŽ je savladao Lajpcig 3:2, utakmica Milan – Porto 1:0, meč Inter – Šerif 3:1, dok su igrači Ajaksa pobedili Borusiju sa 4:0.

90′ Velika šansa za Suareza!

Imao je loptu na 17, 18 metara, dobru situaciju i nije je iskoristio, šutirao je preko gola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

81′ Penal i za Atletiko, pa promenjena odluka!

Žota je uradio isto ono što je pre nekoliko minuta njemu uradio Ermoso, koji je u međuvremenu napustio teren. Jedina nedoumica bila je da li je igrač Atletika bio u ofsajdu, sudija Zibert je to proverio sa VAR sobom i posle nekoliko minuta rekao – nema penala.

78′ GOOOOL! Liverpul vodi 3:2 iz penala

Penal je realizovao Mohamed Salah. Prethodno je neverovatno, pa može se reći glup start napravio Ermoso, koji je startovao veoma neoprezno na Žoti.

73′ Ajaks rastura Borusiju, PSŽ preokrenuo!

Parižani su preokrenuli penalom Lionela Mesija u 74. minutu, nakon što je Leo postigao i gol u 67. minutu. PSŽ vodi 3:2. Ale je dao novi gol za Ajaks, koji sada vodi 4:0.

67′ Golovi Intera, Porta i Reala!

Inter vodi 3:1 protiv Šerifa od 67. minuta, strelac je De Fraj. Real sada već uništava Šahtjor sa 4:0, strelac je Rodrigo u 65. minutu, a Porto je probio odbranu Milana golom Dijaza u 65. minutu za 1:0.

65′ Pao je tempo na Vandi…

Sada ni jedni, ni drugi ne igraju najbolji fudbal koji znaju, a viđena je samo izmena kada je Okslejd-Čemberlen zamenio Milnera na terenu.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya
Foto: EPA-EFE/Chema Moya

60′ Dva gola Reala, Lajpcig vodi protiv Pari Sen Žermena

Vinisijus Žunior pogađao je u 51. i 56. minutu za Real koji sada vodi 3:0 protiv Šahtjora, dok je Lajpcig preko Mukijelea poveo sa 2:1  protiv PSŽ-a u 57. minutu.

59′ Milner dobija žuti karton, Liverpul bio u šansi

Šutirali su „redsi“ ka golu Atletika, ali je lopta otišla preko gola. Posle toga je Milner bio grub u duelu i zaradio je javnu opomenu.

58′ Kakav šou na meču Intera i Šerifa iz Tiraspolja!

Dva gola za svaku od ekipa. Prvo je Til doneo izjednačenje moldavskom timu u 52. minutu, potom je Edin Džeko asistirao Vidalu za 2:1 u 58. minutu.

57′ Ajaks razbija Borusiju

Vodi tim Dušana Tadića 3:0, asistirao je Sebastijen Ale, Entoni je strelac.

52′ Crveni za Grizmana!

Dvostruki strelac završava meč u 52. minutu direktnim crvenim kartonom. Visoko je podigao nogu, udario Firmina kramponima po glavi i sudija mu je opravdano pokazao put ka svlačionici.

49′ Kakva šansa za Karaska!

Atletiko je mogao do potpunog preokreta da nije bilo Alisona Bekera! Rodrigo i Karasko su odigrali kombinaciju posle koje je Karasko izašao sam ispred Alisona i Brazilac je odbranio. Pre toga je i Liverpul pretio, veoma dobar početak drugog dela.

Prvo poluvreme:

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

45+2 Kraj uzbudljivog poluvremena

Poslednjih nekoliko minuta prvog dela protekla su bez velikih uzbuđenja, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 2:2.

43′ Atletiko sve opasniji

Lemar se odlično ubacio iza leđa odbrane i uspeo da izbegne ofsajd, ali je pokušaj loba odbranio Alison.

42′ Malo je falilo da Atletiko postigne komičan gol

Alison je izleteo i intervenisao na dugu loptu koja je išla ka Feliksu. Tom prilikom, Alison je pogodio Van Dajka u leđa, ali mu se na svu sreću lopta vratila u noge.

40′ Feliks u šansi, Alison jedva odbranio

Brzonogi Feliks istrčao je kontru sa leve strane i zalomio ka golu Liverpula. Uputio je jak udarac, ali je Alison uz poteškoće odbranio i uhvatio loptu.

39′ Liverpul ima posed na svojoj strani

Englezi dugo drže loptu u svojim nogama, ali bez konkretne prilike za gol

38′ Real stiže do prednosti u Ukrajini

Nakon prave opsade gola Šahtjora, stigla je i nagrada. Autogol postigao je Krivtsov, pa će Real po svemu sudeći na pauzu otići sa prednošću.

34′ Grizman ne promašuje dvaput

Najzaslužniji za gol bio je Žoao Feliks koji je uspeo da sašuva loptu pored petorice igrača Liverpula, a zatim je dodao do Francuza. Grizman je jednim kontaktom izbacio rivala i potom preciznim šutem u dalji ugao savladao Alisona. Rezultat je sada 2:2.

35′ Inter vodi protiv Šerifa

Edin Džeko doveo je „neroazure“ u vođstvo.

31′ Liverpul bezopasan nakon prekida

Arnold je centrirao iz slobnodnog udarca, Van Dajk je probao glavom, ali šut je bio neprecizan i slab.

28′ Lajpcig izjednačio protiv Parižana

Strelac izjednačujućeg gola bio je napadač gostiju Andre Silva, koji je uspeo da odreaguje na centaršut Anhelina.

27′ Grizman u stopostotnoj šansi

Francuz je imao priliku da bude apsolutni heroj i postigne i drugi gol na meču. Izašao je sam pred golmana Alisona, zastavica je ostala dole, ali mu je Brazilac ipak odbranio.

26′ Opao tempo, Firmino se oprobao iz velike udaljenosti

Liverpul je nakon primljenog gola stao na loptu, a jedino šansu imao je Firmino, čiji je udarac iz velike udaljenosti završio na tribinama.

25′ Ajaks povećao na 2:0 protiv Dortmunda

Ajaks je iznenadio Borusiju i već sada ima veliku prednost. Gol je postigao Blind, a asistent je bio Ale, koji je trenutno najbolji strelac u Ligi šampiona ove godine.

20′ Atletiko smanjuje prednost

„Jorgandžije“ se vraćaju u igru. Nakon kornera i zbrke u šesnaestercu Liverpula, Koke je uputio oštru loptu, a Grizman je spretno reagovao i smestio je u mrežu. Alison je bio na pogrešnoj nozi i nije uspeo da reaguje. Rezultat je sada 2:1 za engleski tim.

18′ Atletiko se i dalje nije oporavio od šoka

Iako su uspeli da stanu na loptu, izabranici Dijega Simeona deluju nekonkretno.

13′ Nabi Keita šokirao Atletiko

Arnold je ubacio loptu, ali su defanzivci Atletika na kratko otklonili opasnost. Ipak, lopta je „legla“ pravo na nogu Nabiju Keiti, koji je volej udarcem savladao Oblaka. Rezultat je već 2:0.

11′ Tadićev Ajaks vodi protiv Dortmunda

Ajaks je na svom terenu poveo protiv Borusije Dortmund sa 1:0. Nesrečni autogol postigao je Marko Rojs.

10′ PSŽ stigao do prednosti

Kilijan Mbape je doveo Parižane u vođstvo u 10. minutu

8′ Liverpul vodi, Milner srećno skrenuo loptu u gol

Endrju Robertson je uputio nepreizan centaršut, ali je Mohamed Salah došao do lopte i lepim driblinzima izbacio dvojicu defanzivaca Atletika. Potom je uputio udarac, a Džejms Milner se našao na pravom mestu , samo dotakao loptu i skrenuo je u mrežu.

1′ Počela je utakmica

Atletiko Madrid je pokušao preko Karaska da uđe u šansu, ali je Matip otklono opasnost

BONUS VIDEO: Milan Karadžić otkriva da li posle VAR-a u srpski fudbal stiže još novih tehnologija

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar