Foto: Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Hamburg 106:97 u prvom meču nove sezone Evrokupa, posle velikog rolerkoster izdanja u Nemačkoj.

Crno-beli su bili veoma ubedljivi tokom većeg dela meča, ali su imali i nekoliko padova u igri, jedan kraći pad u trećoj i još jedan veći u četvrtoj četvrtini.

PROČITAJTE JOŠ:

Na ruku im nije išao ni kriterijum suđenja, jer su kod mnogih kontakata igrača Hamburga, arbitri ostajali nemi i u poslednjoj deonici su olakšavali povratak nemačkog tima.

Kevin Panter i Dalas Mur su uz „zamajac“ u vidu Jama Madara bili ključni kod pobednika, mada su i odbrana i napad sporadično „škripali“ u timu Željka Obradovića.

Zek Ledej se pokazao kao „džoker“ u trenucima kada je bilo teško, a Hamburg topio veliku prednost Partizana. Prednost je u trećoj četvrtini dostigla čak 28 poena, a nekoliko minuta pred kraj bila je jednocifrena.

Nemački tim se pokazao veoma izverziran u kontrama, ali kada jedna ekipa ima šutersko veče kao što je imao beogradski tim, onda ni neki jači timovi nemaju mnogo šanse.

Najefikasniji je u Partizanu bio Kevin Panter sa 26 poena, Dalas Mur je postigao 17, Alen Smailagić i Jam Madar po 13, a Nemanja Dangubić deset poena.

Na drugoj strani su prednjačili Kejleb Houmsli sa 21 i Džejlon Braun sa 18 poena. Njih je pratio Zakari Braun sa 15 poena, dok je Maik Kotsar ubacio 14.

Prvo poluvreme Partizan je odigrao veoma dobro samo u drugoj četvrtini. U prvoj je Hamburg pravio probleme udvajanjima u odbrani.

Posledica su bile česte izgubljene lopte igrača crno-belih nezavisno od toga ko je organizovao akciju.

Čim bi se prešlo u fazu napada, a lopta kod jednog igrača bila malo duže, obično je dobijao još jednog čuvara i Hamburg je od toga profitirao.

Foto: Starsport

Kevin Panter i Alen Smailagić su jako dobro krenuli, mini-serijom 4:0, Panter je nastavio sa bravurama i kad je dao trojku uz faul, a onda na obruču pogodio uz prekršaj za 15:10.

Hamburg je uspeo da stigne sve to i na kraju prve četvrtine svede održi zaostatak na prihvatljiva četiri poena – 28:24.

Ponajviše je za to bio zaslužan Kejleb Houmsli, koji je kažnjavao greške gostiju. Druga četvrtina bila je čista napadačka rapsodija Partizana.

Jam Madar je ubacivao trojke kao na traci, Panter nije ispadao iz ritma, a kada je skok iskontrolisan, a tranzicija Hamburga malo ukroćena, Nemcima je „voda počela da ulazi u uši“, a prednost crno-belih je očas posla probila deset razlike.

Foto: Starsport

Prvi put se to desilo trojkom Dalasa Mura, koji je svojim poenima umnogome doprineo da na poluvremenu na kraju bude 61:40 za Partizan.

U toj završnici, Panter je ubacio trojku sa zvukom sirene, naknadno priznatu zbog pregledanja snimka i dodatu rezultatu na poluvremenu.

Treća četvrtina počela je koševima Dangubića i Pantera koji su samo produbljivali agoniju nemačkog tima.

Jedini trzaj Hamburg je imao serijom od sedam poena, odnosno posle trojke Lukasa Majsnera, pa još jedne njegove dvojke, na šta se nadovezao i Houmsli pogotkom za 71:50.

Foto: Starsport

Obradović je tražio tajm-aut, crno-beli su se malo resetovali i počeli da pogađaju preko Ledeja i Smailagića, pa je posle Zekove trojke Partizan imao 78:58.

Četvrta četvrtina protekla je na mahove u veoma lošem suđenju. Faulova gotovo da nije bilo za Partizan, to je Hamburg koristio.

Ušlo se u ritam nemačkog tima, trčanja i pucanja, potpuno bez potrebe i razlika se postepeno topila. Zek Ledej je tada ubacio važnu trojku za +14 na nekoliko minuta pre kraja.

Nemci su do kraja prišli na jednocifrenu razliku, ali su samo ublažili poraz i poslali crno-belima i ostalima opomenu pred sledeće mečeve u Evrokupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hamburg – Partizan 97:106 (24:28, 16:31, 26:27, 31:18)

Dvorana: Edel optiks arena; Kapacitet: Do 3.400 gledalaca; Sudije: Perez, Bisang, Isguder

Hamburg Tauers: Dž. Braun, Z.Braun, Voker, Di Leo, Houmsli, Rič, Majsner, Kristijen, Kotsar, Hajnrihs, Edigin, Drešer, Holac, Meler; Trener: Pedro Kaljes.

Partizan: Panter, Kurucs, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Mur, Glas, Trifunović, Madar, Miletić; Trener: Željko Obradović.

Četvrta četvrtina:

40′ KRAJ! Prva pobeda Partizana u Evrokupu

Crno-beli su uspeli da sačuvaju prednost i upišu prvi trijumf. Poslednje poene postigao je Jam Madar sa linije za slobodna bacanja, dok je Set Hajnrihs samo ublažio poraz dvojkom – 106:97.

38′ Trojka Ledeja u pravom trenutku!

Konačno pogodak za +14 i za malo prostora za disanje Partizanu. Sudije i dalje imaju veoma loš kriterijum suđenja, mnogo kontakta, malo faulova za Nemce i vođstvo crno-belih 100:89 posle tri slobodna bacanja Houmslija.

36′ Problemi za Partizan, Hamburg se vraća u meč

Kotsar pogađa horog, Smailagić ispravlja promašaj Ledeja i to u vrlo važnom trenutku. Hamburg opet igra žestoku odbranu, sudije na to ne reaguju iako ima faulova, a Partizan ima +15 i vodi 97:82.

34′ Serija Hamburga 8:0, prekida je Mur

Veoma brza serija nemačkog tima, pogađaju Braun i ostali, tek je Mur svojim šutem iz ugla presekao tu seriju. Smailagić je potom fauliran na zakucavanju – 95:78 za Partizan.

32′ Zakari Braun prolazi Koprivicu

Braun pogađa uprkos kontaktu sa centrom Partizana, a posle minut i po poenterskog posta i Avramović prekida to svojim šestim i sedmim poenom za 90:68 u korist Partizana.

Treća četvrtina:

30′ Dobra rola Koprivice

Dve blokade Partizanovog centra, zalepio je za tablu Džejlona Brauna. Zagorac i Panter su pre toga bili na liniji penala, a crno-beli vode 88:66.

28′ Partizan je zaustavio nalet Nemaca

Koš, pa trojka Ledeja, u međuvremenu i lepa akcija i završnica Smailagića! Posle zakucavanja Koprivice, Partizan ima 20 poena prednosti i čuva stečeno do treće deonice – 80:60.

26′ Ozbiljna i ekspresna serija Hamburga

Tajm-aut traži Obradović zbog suviše brzog opuštanja njegovih igrača, koje je Hamburg kaznio trojkom i dvojkom Lukasa Majsnera i košem Houmslija za 71:50.

24′ Ne prestaje Dalas Mur da „sipa“

Četiri od četiri, to je skor Dalasa Mura u šutu za tri poena, Partizan odlazi na 71:43. Uhvatili su crno-beli i jedan skok u napadu posle slobodnog bacanja Smailagića.

22′ Trojka Dangubića, Panter rastura

Ne promašuje ni Nemanja kada mu se ukaže šansa, Džejlon Braun uzvraća trojku, a Smailagić udara jednu rampu između ta dva koša – 64:43. Panter potom ubacuje svoj 21. poen, dvojka uz faul na asistenciju Smajlija – 67:43 za Partizan.

Druga četvrtina:

20′ Odlična druga četvrtina Partizana

Čak 33 poena su postigli crno-beli, primili 16, a Panter je pogodio još jednu trojku uz zvuk sirene, sudije su je naknadno priznale, pa je posle 20 minuta prednost Partizana velika – 61:40 za Partizan.

18′ Trojke Mura i Dangubića, Partizan probio 20 razlike

O trojci Mura će se pričati… U poslednjim sekundama napada, van balansa, sa osam metara, ma može! Trojku je ubacio i Dangubić, a Hamburg je odgovorio košem Džustusa Holaca, ali je i Rade Zagorac upisao dva pogotka – 55:33 za Partizan.

15′ Sve bolji Partizan u skoku i napadu, raste prednost

Odlična kombinacija i akcija koju rešava Koprivica, potom Panter pogađa s poludistance, Smailagić zakucava, a prednost Partizana raste – 45:31.

13′ Dalekometna artiljerija i +11 za Partizan!

Sada je pogodio i Dalas Mur za 36:26, prva dvocifrena prednost Partizana. Hamburg je uspeo da ubaci novi koš, ali Mur postiže još jednu trojku, ovog puta iz ćoška za 39:28.

12′ Madar pravi dar-mar!

Poentiraju Nemci, ali Madar nalazi rešenje u poslednjim sekundama napada i prodire do poludistance gde pogađa dvojku. Pojačao je Partizan odbranu, naterao rivala na grešku, posle koje Madar ubacuje novu trojku – 33:26. Madar ima 11 poena.

Prva četvrtina:

Foto: ABA liga/ Split/ Ivica Cavka

10′ Strašna udvajanja Nemaca

Mur precizan s penala, Madar s trojke. Teško je naći slobodnog igrača u Partizanu, Mur gubi još jednu loptu, ali Houmsli baca „ciglu“ i pogađa tablu. Isti igrač onda pravi tehničku grešku, a Dalas to rešava za 28:24 u korist Partizana na kraju prve četvrtine.

9′ Dve trojke, Houmsli pravi probleme

Prvu je dao upravo Houmsli za Hamburg, a drugu Jam Madar za Partizan. U međuvremenu su Nemci napravili i faul na Panteru, pa je on vratio prednost crno-belima 21:20.

7′ Drži se Hamburg, trojka za preokret

Jam Madar pravi novu grešku, faul  u napadu, trojkom to kažnjava Houmsli i Hamburg vodi 17:16 na tri minuta pre kraja prve četvrtine.

5′ Kakva serija Pantera!

Za samo minut, trojka sa devet metara uz faul, a onda i polaganje u kontri uz faul. Sjajna rola beka Partizana, ali i dve greške posle kojih Hamburg ubacuje nove poene – 15:10 za partizan.

4′ Nekoliko grešaka Partizana

Četiri poena su vezali domaći igrači, iz kontri je Hamburg za sada vrlo nezgodan tim, pa preokreće na 8:7.

3′ Avramovićeva prva „haubica“

Dva promašaja za tri Hamburga, Holac pogađa iz prodora, ali Avramović ubacuje trojku za Partizan koji vodi 7:2, pre koša Kotsara na obruču – 7:4 za Partizan.

1′ Odličan Smailagić na startu

Sjajan prodor Partizanovog krilnog centra i finta telom za lake poene. Hamburg gubi prvu loptu, a Panter flouterom povećava prednost – 4:0 za Partizan.

BONUS VIDEO: Panterova očekivanja na startu Evrokupa – samo pobeda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar