Gotova je jedna od najuzbudljivijih nedelja poslednjih godina, jer je širom Evrope "prštalo" od fudbalskih derbija u kojima je pisana istorija.

Prvi u nizu je bio verovatno i najveći derbi na svetu. Barselona i Real Madrid su posle više od decenije igrali bez Lea Mesija i Kristijana Ronalda u utakmici koja je bila bitna za obe ekipe jer nisu idealno ušli u sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri Reala na kraju su pobedili sa 2:1 u meču koji se „otvorio“ tek na kraju. David Alaba je doveo Real u prednost u 32. minutu, a onda su do nadoknade drugog poluvremena mreže mirovale.

Prvo je Lukas pogodio za 2:0, a onda je u sedmom minutu nadoknade Serhio Aguero ublažio poraz Barselone i postavio konačan rezultat.

U Holandiji su Ajaks i PSV iz Ajndhovena odigrali svoj derbi i Dušan Tadić je nastavio da „kida“ u dresu „Kopljanika“. Ajaks je pobedio sa 5:0.

Potpuno neočekivano, jer je PSV ipak drugoplasirani tim tabele u Erediviziji. I ostaće to bar još neko vreme jer je Tadić svojim saigračima podelio dve asistencije, a onda i sam postigao pogodak u 91. minutu da dotuče PSV i odvede svoj tim na četiri boda viška na čelu tabele.

Mreža PSV-a je načeta već u 19. minutu kada je na fantastično dodavanje Tadića po zemlji i kroz sredinu za laganu realizaciju. Drugo poluvreme donelo je asistenciju Tadića i za Sebastijena Alea u 56. minutu, posle čega su Antoni i Davi Klasen pogađali u 66. i 76.

Meč između Liverpula i Mančester junajteda ostaće u gorkom sećanju igrača „Crvenih đavola“, zbog katastrofe mančesterskog kluba od 5:0.

Nisu mogli da je gledaju ni navijači, pa su posle sat vremena u masi počeli da napuštaju „Old Traford“, a sve je uz bolnu grimasu na licu ispratio i legendarni menadžer Junajteda, Ser Aleks Ferguson.

Nabi Keita je počeo horor Mančestera, Diogo Žota ga je nastavio u 13. minutu, Mohamed Salah je prvi od tri gola dao u 38, a onda drugi u petom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Peti gol Egipćanin je dao u 50. minutu, a za utehu nije mogao da posluži Junajtedu ni gol Kristijana Ronalda iz 53. minuta – zato što je odmah poništen posle pregledanja VAR snimka.

Inače, Salah je postao prvi igrač koji je došao na meču Premijer lige i postigao tri gola na Old Trafordu protiv Junajteda.

Jedina dva meča koja su završena bez golova bili su mečevi Napolija i Rome, odnosno Pari Sen Žermena i Olimpika iz Marseja.

Ova druga je bila obećavajuća, ali su dva gola poništena, za svaku ekipu po jedan, Ašraf Hakimi je dobio crveni karton, pa je u okršaju francuskih velikana na kraju semafor pokazivao nule.

Na meču Rome i Napolija Žoze Murinjo je isključen, a dan je zaokružen „derbijem Italije“. Tako je meč Intera i Juventusa „krstio“ italijanski novinar Đani Brera još šezdesetih godina prošlog veka.

Tokom većeg dela meča nije opravdavao taj epitet. Prvih dvadestetak minuta bilo je dinamično, sve dok Edin Džeko u 17. minutu nije postigao vodeći gol za Inter.

Od tog momenta, Juventus se mučio, Inter nije postigao još jedan pogodak, sve dok Denzel Damfriz nije u samoj završnici napravio glupost, kasnio na ispucavanje lopte u svom kaznenom prostoru i umesto lopte, šutnuo Aleksa Sandra.

Sudija Marijani je pokazao na belu tačku, odande je precizan bio Paulo Dibala, pa je Juventus posle neiskorišćenog zicera i promašaja Alvara Morate iz 64. minuta, ipak stigao do izjednačenja i 1:1 na kraju.

Derbi mečevi u nedelju

Barselona – Real Madrid 1:2 (0:1)

(Aguero 90+7 – Alaba 32, Vaskez 90+3)

Mančester junajted  – Liverpul 0:5 (0:4)

(Keita 5, Žota 14, 39. 45+5, 50)

Roma – Napoli 0:0

Ajaks – PSV Ajndhoven 5:0 (1:0)

(Bergujs 19, Ale 56, Antoni 66, Klasen 76, Tadić 90+1)

Olimpik Marsej – PSŽ 0:0

Inter – Juventus 1:1 (1:0) – u toku

(Džeko 17 – Dibala 89 p)

 

Barselona – Real 1:2 (0:1)

Strelci: Aguero u 90+7 za Barselonu, Alaba u 32. i  Vaskez u 90+4 za Real Madrid

Barselona: Ter Stegen, Dest, Pike, Buskec, Depaj, Fati (od 74. Aguero), De Jong (od 77. Roberto), Alba, Mingeza, Gavi (od 85. L. De Jong), Garsija

Real Madrid: Kurtoa, Militao, Alaba, Kros, Benzema, Modrić, Vinisijus, Kazemiro, Vaskes, Rodrigo (od 72. Valverde), Mendi

 

Mančester junajted – Liverpul 0:5 (0:4)

Strelci: Kejta za Liverpul u 5. Žota u 14. Salah u 39. 45+5, 50. minutu

Mančester junajted: De Hea, Šo, Megvajer, Lindelof, Van Bisaka, Fred, MekTomini, Rašford, Fernandes, Grinvud, Ronaldo

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Milner, Henderson, Keita, Žota, Firmino, Salah

Sva dešavanja možete pratiti na blogu Nova.rs

VIDEO – Neverovatno poniženje Mančester junajteda u derbiju sa Liverpulom

 

KRAJ! Juventus se izvukao u finišu 1:1, dok su Pari Sen Žermen i Olimpik iz Marseja odigrali 0:0

Crveni za klupu Intera, gol Juvea!

Simone Inzagi je isključen zbog protesta na klupi, a Paulo Dibala je izjednačio rezultat sa bele tačke za 1:1.

Juventusu penal u finišu!

Damfris je krenuo da ispuca loptu na ivici šesnaesterca, umesto toga je pogodio u nogu igrača Juventusa Aleksa Sandra, sudija je pregledao VAR snimak i dosudio jedanaesterac u 87. minutu.

Šta promaši Morata!

Dobio je pas iz dubine, imao je priliku da glavom zatrese mrežu u 64. minutu, sam je bio ispred golmana ali iz trka nije bio dovoljno precizan, gađao je preko prečke i propala je veoma ozbiljna šansa.

Dobar pokušaj Perišića

Inter je posle sat vremena igre mogao iz kontre da kazni odbranu Juventusa, ali to nije pošlo za rukom Perišiću koji nije pogodio mrežu.

Crveni karton na Marsej – PSŽ!

Zaradio ga je Ašraf Hakimi u 57. minutu zbog oštrog starta, posle čega će Timo Kerer na teren umesto Anhela Di Marije.

Juventus konkretniji u nastavku…

Bolje igraju crno-beli u nastavku meča, konkretnije, brže i bolje nego u prvom delu, Dibala i Kijeza će verovatno ući na teren, kako bi torinski klub bio konkurentniji bar do 56. minuta.

Poluvreme na oba terena

U Italiji Inter vodi 1:0 golom Džeka, dok u Francuskoj mreže zvanično miruju, iako su i PSŽ i Olimpik postigli po gol, ali su poništeni zbog ofsajda.

Inter vodi protiv Juventusa, Džeko na pravom mestu u pravo vreme

Mogao je da bude evrogol ali je šut Hakana Čalhanoglua završio na okviru gola. Ipak, na odbitak je naleteo Džeko, pogodio, a nakon VAR provere stigla je potvrda – ofsajda nije bilo, Inter vodi!

Veliki promašaj Lionela Mesija uvod u prekid

Centrirao je Di Marija, Mesi iznenađujuće došao do lopte između pet znatno viših igrača Olimpika, to kao da ga je iznenadilo pa je veoma loše šutirao glavom. Lopta je završila u korneru čije izvođenje je potrajalo jer su navijači Olimpika ubacili veliki broj predmeta na ćošak na kom se nalazi Nejmar.

I Marseju poništen gol

Paje je probio po desnom boku, centrirao, Milik fantastično okončao akciju, ali je nakon VAR provere i on poništen zbog ofsajda Pajea. Ostalo je 0:0, a ova odluka sudije dovela je situaciju do tačke usijanja.

PSŽ-u poništen gol

Prodor Nejmara, loša reakcija defanzivaca, lopta je nakon autogola završila u mreži, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Počele preostale dve utakmice

Inter dočekuje Juventus u Milanu, dok će Olimpik i Pari Sen Žermen odmeriti snage u Marseju.

Nula u Rimu

Nakon dva meča na kojima su viđene u najmanju rečeno ludnice, treći „derbi“ okončan je najnepopularnijim rezultatom, 0:0. Ipak, susret Rome i Napolija obeležio je Žoze Murinjo, koji je isključen osam minuta pre kraja susreta.

Kraj na Old Trafordu

5:0 za Liverpul za trijumf o kom će na Enfildu pričati decenijama. Ujedno, gotovo sigurno i poraz koji će Solskjera koštati posla, jer ovakav šamar teško da će uspeti da preživi na klupi Junajteda.

Prečka za Junajted

Jeste lopta završila na okviru gola, ali je teško oteti se utisku da se Kavani žestoko obrukao. Mogao je da ubaci loptu u prazan gol sa par metara, ali je bio previše spor, zakasnio, a ona se od Robertsona odbila ka okviru gola. Na kraju, ništa od počasnog pogotka.

Liverpul ponižava Junajted

Ostalo je još deset minuta, Junajted igra sa igračem manje, ali retko ko je očekivao da će „redsi“ baš ovoliko dominirati. Jednostavno, igrač tima sa Old Traforda koji ima loptu najviše u svom posedu je golman De Hea.

Sve gora situacija za Mančester junajted, crveni za Pogbu

Katastrofa se nastavlja. Užasan start Pogbe kramponima. Sudija je posle gledanja snimka dodelio Francuzu crveni karton.

Poluvreme u Rimu, nema golova

Bilo je šansi, ali su mreže u derbiju u Italiji ostale mirne.

Ronaldu poništen gol zbog ofsajda

Postigao je gol Portugalac, ali je zbog ofsajda poništen. Ništa ne ide domaćima.

GOOOOL! Salah nastavio seriju, Mančester ne zna gde se nalazi – 0:5

Liverpul se ne zaustavlja, Salah je postigao i treći gol. Kakva partija ekipe Jirgena Klopa.

Evo kako je Salah po drugi put zatresao mrežu Mančestera

GOOOOOL! Pa ovo je nerealno, Liverpul ponižava Junajted

Ponovo se raspala odbrana domaći, Salahu je ostalo samo da se pokloni.

Gol Salaha za razbijanje Junajteda

KRAAAAJ! Velika pobeda Reala

Ipak nije bilo vremena, real je stigao do velike pobede od 2:1

Gol Žote za 2:0 Liverpula

Ludnica u Barseloni, prvenac Aguera

Aguero je doneo tračak nade domačem timu svojim prvencom u 97. minutu. Može li Barsa do preokreta.

GOOOOOL! Real vodi sa 2:0!

Kakva kontra Madriđana. Asensio je istrčao šutirao, a na odbijenu loptu uklizao Vaskez i rešio pitanje pobednika.

Gol Kejte za vođstvo Liverpula

GOOOOOL! Evo ga i Salah, debakl Mančestera – 0:3

Junajted je na kolenima, Salah se upisao u listu strelaca.

Sedam minuta nadoknade u „El Klasiku“

Još ima nade za Barselonu da makar izbegne poraz.

Počelo je u Rimu

Krenuo je i treći derbi, Roma i Napoli igraju na Olimpiku.

Povredio se Milner

Liverpul je morao da napravi prvu izmenu. Zbog povrede je izašao Milner, a ušao Kurtis Džons.

Barselona ima još samo sedam minuta

Nalazi se Barsa pred ambisom. Napadaju, pokušavaju, ali za sada ništa i poraz je sve bliži.

Golovi u Mančesteru padaju u određenim minutima

Gooool! Liverpul dominira, evo ga i Žota za 0:2

Salah je pocepao odbranu po desnoj strani i ubacio loptu na peterac koju je Žota smestio u prazan gol posle očajne reakcije odbrane Mančestera.

Gooool! Liverpul vodi, Kejta je strelac

Liverpul je odigrao sjajan kontranapad koji je završio Kejta za veliku prednost od 0:1.

Počeo je i veliki derbi Engleske

Mančester i Liverpul krenuli su u okršaj za ostanak u trci za titulu sa Čelsijem i Sitijem

46′ Barselona i Real nastavili bitku

Velika ofanziva Barselone od početka drugog poluvremena

Vatrena atmosfera u Rimu, posle debakla Rome u Ligi konferencija

Kraj prvog poluvremena – Barselona – Real Madrid 0:1

Barselona je promašivala velike prilike, a Real vodi sa 1:0.

Momenat kada je Real poveo sa 1:0

32′ Goooool! Kakav potez Alabe, Real vodi 1:0

Sjajna kontra Reala. Rosrigo je pronašao Alabu, a on levicom uputio bombu pored nemoćnog Ter Stegena.

25′ Šta je promašio Seržinjo Dest, svi se hvataju za glavu

Veliku priliku je imala Barselona. Dest je neometan šutirao sa sedam-osam metara, ali jeposlao loptu preko prečke.

Poznati sastavi za veliki engleski derbi

20′ Real tražio penal

Prošao je Vinisijus i ušao u kazneni prostor gde je oboren, a igrači Reala su tražili penal. Međutim, sudija je odmahnuo rukom i igra je nastavljena.

7′ Nema fudbala, ali ima čarki

Iskre frcaju na terenu. Lukas Vaskez je zakasnio sa startom i oborio protivnika. Barselona je dobila slobodan udarac, a igrači su burno reagovali.

Počeo je „El Klasiko“, najjači sastavi obe ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar