Bez pobednika je završen 165. večiti derbi, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 1:1 (1:0) u 9. kolu Superlige. Strelci su bili Bibras Natho za vođstvo crno-belih i Aleksandar Katai za konačan rezultat.

Oba kluba su odlično otvorila sezonu, domaćin je iz sedam utakmica u Superligi imao sedam pobeda uz gol razliku 25:2 i sada je ostao prvi na tabeli, dok ga gosti iz Ljutice Bogdana prate u stopu sa šest pobeda i dva remija.

Plasman večiti rivala u Ligu Evrope, odnosno Ligu konferencija, kao i startne pobede nad Bragom 2:1 i Anortozisom 2:0, dodatno su podgrejale nade navijača da bismo konačno mogli da odgledamo dobar derbi, borben i bez kalkulacija.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je ređala i promašivala šanse, bila bolja ekipa u Humskoj prvih pola sata, ali je Partizan prvi poveo preko Natha. Onda su crno-beli držali sve konce igre i kontrolisali derbi do same završnice, a Aleksandar Katai je doneo bod crveno-belima. U najkraćem je to bio 165. večiti derbi, u 9. kolu Superlige, posle kojeg je ostala ista razlika na tabeli, odnosno Partizan beži dva koraka srpskom šampionu.

Nije bilo spektakla, ali daleko od toga da smo gledali dosadan derbi kao što je to bio slučaj prethodnih sezona. Od samog početka su pokušavali gostujući Luis Dioni, Mirko Ivanić, pa i Seku Sanogo pred odmor, dok je Katai udarce glavom pogodio prečku.

Do tada je golman Aleksandar Popović čuvao 0:0, da bi u 36. minutu Partizan poveo. Bio je to trenutak inspiracije Bibrasa Natha, sve je sam uradio, sa desnog krila ušao je u sredinu i levom, slabijom nogom snažno šutirao u bliži ugao nemoćnog Borjana za 1:0.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Od tog trenutka su crno-beli do odmora bili bolji, zavladala je panika u odbrani Zvezde i malo je nedostajalo da Natho opet zatrese mrežu u 40. minutu, ali su ga Eraković i Sanogo u poslednjem trenutku izblokirali. Pomenuti Eraković je odlično igrao, Dragović komandovao gostujućom odbranom, ali je izostala realizacija crveno-belih.

U nastavku je viđen i poništen pogodak, čini se opravdano. Rikardo Gomeš je poslao loptu pod prečku posle gužve u petercu, ali je prethodno Urošević faulirao Rodića, pa je sudija Simović poništio gol za 2:0.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Probao je Dejan Stanković s izmenama nešto više da učini… Na startu drugog dela uveo je Marka Lazetića, napadača rođenog 2004. godine, umesto Nenada Krstičića, kako bi osvežio i pojačao napad. I sve je to jalovo izgledalo, činilo se da će Zvezda teško do gola i boda do kog je došla u 83. minutu.

Malo je nedostajalo da prethodno rezervista Terzić poveća vođstvo, što je bila treća ili četvrta šansa za domaćina, što je kažnjeno u samom finišu. Dioni je odložio loptu do Rodića, levi bek je centrirao ka Kataiju i on je glavom ovaj put prosledio loptu u mrežu za radost crveno-belih i konačnih 1:1.

Sva dešavanja sa 165. večitog derbija mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Stadion: Partizana. Sudija: Novak Simović. Gledalaca: 16.074

Strelci: Natho u 36. minutu za Partizan i Katai u 83. za C. zvezdu

Partizan: Popović, Miljković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić, L. Marković (od 66. Menig), Natho (od 72. Šćekić), Jović (od 66. Terzić), Gomeš.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković (od 55. Gajić), Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo (od 77. Stanić), Krstičić (od 46. Lazetić), Kanga, Katai, Ivanić (od 72. Falko), Dioni.

SUPERLIGA, 9. KOLO

Nedelja

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0)

(Natho 36 – Katai 83)

Subota

Čukarički – Spartak 2:1 (1:1)

(Jovanović 17, Ivančević 53 autogol – Todoroski 34)

Proleter – Mladost 2:3 (1:3)

(Tomović 14, Vuksanović 47 – Jovanović 9, Obradović 29, 44)

Voždovac – Radnički Kragujevac 1:2 (0:1)

(Milović 70 – Mirić 31, Trifunović 71)

Petak

Novi Pazar – Radnički Niš 2:1 (1:1)

(Ratković 36, Aganspahić 78 – Škrbić 18 penal)

Metalac – Kolubara 3:1 (1:1)

(Cvetković 22, 46, Krajišnik 77 – Đenić 35)

Radnik – Vojvodina 0:2 (0:2)

(Simić 26, Bastajić 31)

Četvrtak

TSC – Napredak 1:2 (0:1)

(Tomanović 87 – Bačanin 35, Jovanović 77)

Standings provided by SofaScore LiveScore

KRAJ!

Nije bilo pobednika u 165. večitom derbiju, Partizan i Zvezda odigrali su 1:1 u 9. kolu Superlige.

83′ GOOOOL! Katai strelac za 1:1

Pogotku za 1:1 prethodio je odličan šut mladog Terzića sa desne strane malo pored dalje stative i onda je ubrzo zasijalo 1:1 na semaforu. Dioni je odložio loptu do Rodića, levi bek je centrirao ka Kataiju i on je glavom ovaj put prosledio loptu u mrežu za radost crveno-belih.

80′ Opet Kataija probao glavom

Centrirao je Falko iz prekida sa desne strane, najviši u skoku bio je Katai i glavom je loptu spustio pored dalje stative, ostaje 1:0 za Partizan.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

76′ Sanogu žuti karton

Nije Sanogo prvi igrač koji je dobio žuti karton, ali je javno opomenut jer je uhvatio loptu rukama posle duela sa Zdjelarom iako sudija Simović nije svirao faul.

72′ Kraj za Mirka Ivanića

Treća izmena u Crvenoj zvezdi, derbi je završio Mirko Ivanić, a šansu je dobio Filipo Falko da pokaže šta zna u poslednjih 20-tak minuta.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

70′ Hoće li neko nešto da uradi?

Kao da su „umrtvili“ igru i jedni i drugi, Zvezdi treba gol, Partizan čuva prednost, a nedostaju dešavanja na terenu…

66′ Dve izmene, povredio se Marković

Nema sreće Lazar Marković, zbog povrede nije mogao da nastavi derbi, pa je njegovo mesto na terenu zauzeo novajlija Menig, dok je Terzić ušao umesto Jovića. Promenio je Stanojević oba krila.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

61′ Au, kakva šansa za Gomeša…

Opet velika panika u odbrani Zvezde, nemaju crveno-beli rešenje za Rikarda Gomeša. Snažni napadač je na dodavanje Jovića iz okreta šutirao tik pored stative, a mogao je možda i da proigra usamljenog Uroševića.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

55′ Nova izmena

I to opet u Zvezdi, izašao je danas odlični Eraković, na desnom beku je sada Milan Gajić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

49′ PONIŠTEN GOL GOMEŠA

Opet se zatresla mreža Borjana posle gužve u petercu, Rikardo Gomeš je poslao loptu pod prečku, ali je prethodno Urošević faulirao Rodića, pa je sudija Simović poništio pogodak za 2:0.

47′ Bakljada „grobara“

Navijači Partizana napravili su veliku bakljadu na južnoj tribini početkom drugog poluvremena i pirotehnikom zatrpali atletsku stazu iza gola.

Foto: Nova.rs

46′ Šansa za Zvezdinog klinca u napadu

Prvu izmenu napravio je Dejan Stanković i na startu drugog dela uveo Marka Lazetića, napadača rođenog 2004. godine, umesto Krstičića, kako bi osvežio i pojačao napad. Zvezda sada ima dva bonus igrača na terenu, a trener gostiju je prilično iznenadio izmenom.

46′ POČELO JE DRUGO POLUVREME

POLUVREME Partizan vodi, Zvezda bila bolja

Zvezda je ređala i promašivala šanse, pokušavali su Dioni, Ivanić i Sanogo, Katai je pogodio prečku, a Partizan je poveo posle sjajnog udarca Natha u 36. minutu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

45+1 Sanogo pored gola

Trgla se Zvezda posle očajnog perioda igre, centrirao je Kanga iz prekida na drugu stativu a Sanogo je glavom šutirao pored gola, pa je ostalo 1:0 na semaforu.

44′ Kakva panika u odbrani Zvezde

Odličan dupli pas odigrali su Jović i Urošević, levi bek je mogao i da šutira iz peterca, ali se odlučio na povratnu loptu, pa je Dragović u poslednjem trenutku otklonio opasnost. Partizan daleko bolji posle vodećeg gola…

40′ Natho, umalo opet gol

Može i sa desne, ali i sa leve strane strelac vodećeg gola, malo je nedostajalo da Natho opet zatrese mrežu Borjana, ali su ga Eraković i Sanogo u poslednjem trenutku izblokirali.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

36′ GOOOOL! Vodi Partizan 1:0

Bolja je bila Crvena zvezda, ali Partizan je poveo, i to kako! Bibras Natho je sve sam uradio, sa desnog krila ušao u sredinu i levom, slabijom nogom snažno šutirao u bliži ugao nemoćnog Borjana.

30′ PREČKA!

Najbolja šansa od početka, Zvezda je mogla do vođstva, ostaje 0:0. Sjajno je sa levog krila centrirao Rodić, a Katai sa oko sedam metara glavom šutirao i pogodio prečku.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

25′ Prve čarke na terenu

U glavnim ulogama Gelor Kanga i Slobodan Urošević, i to posle faula za Zvezdu na njenoj polovini, a strasti su se brzo smirile.

22′ Snažan šut Ivanića

Za novu opasnost pred golom Partizana bio je zadužen Mirko Ivanić, snažno je šutirao sa oko 20 metara, ali je Popović opet bio dobro postavljen da najpre izblokira udarac i onda uhvati loptu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

16′ Dragović dvaput bolji od Rikarda

Probao je u dva navrata Rikardo Gomeš da uradi nešto više po levoj strani, nije mu dozvolio Dragović. Iskusni štoper i reprezentativac Austrije tražio je kasnije da napadač Partizana skine narukvicu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

10′ Stanojević ljut, novi šut Kataija

Probala je dva puta Zvezdina „desetka“, jednom je šut sa ditance oprobao i Sanogo, pa je Aleksandar Stanojević ljut zbog dosadašnjeg izdanja odbrane crno-belih.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

18.11 Ne može bez nereda ni na stadionu

Došlo je do nove nemile scene na samim tribinama, u dnu istočne tribine ka severu, na kojoj su „delije“, policija je privela jednog navijača Partizana.

Foto: Nova.rs

5′ VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU

Malo je nedostajalo da Zvezda povede… Dubinska lopta napravila je haos između Saničanina i Vujačića, umuvao se tu Dioni i nešto lošije šutirao iz odlične pozicije iskosa sa desne strane.

3′ Prvi šut

Prvi udarac na derbiju uputio je Katai, sa distance, siguran je bio golman domaćeg tima Popović.

Koreografija „Delija“

Navijači Zvezde su na severnoj tribini napravili koreografiju u vidu klupskog i grba „Delija“.

Foto: Nova.rs

1′ POČELA JE UTAKMICA

18.00 Minut ćutanja za Dudu Ivkovića

Neka mu je večna slava, i hvala za sve.

17.55 Privedeno 30-tak huligana

Posle nereda na ulicama Beograda privedeno je oko 30 navijača oba tima.

17.52 Ko čeka šansu s klupe?

Rezerve Partizana su Stevanović, Holender, Menig, Živković, Šćekić, Ostojić, Milovanović, Terzić, Obradović, Lutovac, Smiljanić.

Rezerve Zvezde su Gordić, Gajić, Gobeljić, Pankov, Petrović, Stanić, Nikolić, Falko, Srnić, Živković, Lazetić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

17.50 Još 10 minuta…

Sve je spremno za početak 165. večitog derbija, samo da sve prođe bez incidenata i da fudbal bude u prvom planu.

17.46 Prvi derbi s publikom posle više od godinu dana

Poslednja tri večita derbija odigrana su bez publike zbog pandemije koronavirusa i posle više od godinu dana navijači će moći sa tribina da gledaju duel Zvezde i Partizana.

17.44 Stanković je imao šta da kaže Kangi pred derbi

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

17.33 Puni se i severna tribina

I Zvezda će imati podršku svojih navijača u Humskoj, polako se okupljaju na severnoj tribini…

Foto: Nova.rs

17.29 Da li ste znali?

Trenutno najbolji strelci Partizana u derbiju su Rikardo Gomeš i Sejduba Suma sa po dva pogotka, dok je na drugoj strani najbolji Aleksandar Katai takođe sa 2 gola protiv crno-belih.

Foto: Starsport

17.26 Mreže ne miruju u Humskoj

Dugo jedan večiti derbi u Humskoj nije završen bez postignutog gola, poslednji put se to dogodilo 2006. godine. Od tada se na svakom susretu večitih bar jednom tresla mreža na stadionu Partizana.

17.22 „Grobari“ vređaju Borjana

Kapiten Zvezde Milan Borjan zagreva se kod gola ispred južne tribine, na kojoj su navijači Partizana i koji pre utakmice vređaju suprugu iskusnog golmana.

Foto: Nova.rs

17.20 Tradicija nije milostiva prema timu Dejana Stankovića

Zvezda u Humskoj nije pobedila pet godina! Tačnije, još od 27. februara 2016. kada su golovi Ibanjeza i Vijeire matirali crno-bele, bio je to preokret posle gola ekscentričnog Gogue u 17. minutu. Zvezda je sačuvala pobedu sa igračem manje, jer je od 70. minuta igrala bez Aleksandra Lukovića, koji je dobio dva kartona u razmaku od šest minuta.

17.12 Nekada rivali na terenu, sada na klupi

Igor Duljaj i Nenad Milijaš nekada su igrali derbije jedan protiv drugog, a sada su članovi stručnog štaba Aleksandra Stanojevića, odnosno Dejana Stankovića, i srdačno su se pozdravili pred derbi.

Foto: Starsport

17.04 Igrači Zvezde na terenu

Ubrzo po dolasku na stadion Partizana, crveno-beli su izašli da osete teren u Humskoj…

Foto: Starsport

17.01 Zvezda se oprostila od Bojsija

Čuveni Bojsi iz serije „Mućke“ – legendarni glumac Džon Čalis preminuo je danas. Voleo je Zvezdu, a klub iz Ljutice Bogdana oprostio se od slavnog glumca koji je bio i u poseti Marakani.

16.55 Stigli fudbaleri Zvezde

Na nešto više od sat vremena do početka derbija, autobus sa fudbalerima Crvene zvezde stigao je na stadion u Humskoj.

Foto: Nova.rs

16.40 Neredi i na prilazu Beogradu

U vozu koji saobraća na relaciji Vršac – Beograd došlo je do sukoba navijača Partizana i Crvene zvezde. Šta se dešavalo pogledajte ovde.

16.20 Očekivani sastavi, Stanković pojačao vezni red

Partizan: Popović, Miljković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić, L. Marković, Natho, Jović, Gomeš.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo, Krstičić, Kanga, Katai, Ivanić, Dioni.

16.15. Ima i dobrih vesti sa derbija

Radovan Radaković, nekadašnji čuvar mreže Partizana, igra utakmicu života, a podršku će imati na večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

16.00 Tuča u Južnom bulevaru

Nema lepih vesti sa beogradskih ulica. Navijači Partizana i Crvene zvezde sukobili su se i u centru, pa je ponovo morala da interveniše policija.

15.50 Hapšenje u Novom Beogradu

Večiti derbi nema dobru uvertiru. Policija je u Novom Beogradu zaustavila kombi sa navijačima, po obeležjima bi se reklo Partizana, a zatim su zavezali i pretresli.

16.40 Stanković: Derbi ne može da se prognozira, ali sam optimista

15.30 Stanojević: Da zaigramo sa više rizika zbog navijača

Dobrodošli i pratite sa nama 165. večiti derbi

BONUS VIDEO Izjava Aleksandra Stanojevića pred derbi sa Zvezdom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare