EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Fudbaleri Turske pobedili su Češku sa 2:1 u Hamburgu, u okviru poslednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Bila je ovo utakmica za prolaz, značila je i jednoj i drugoj ekipi, a dva verovatno i najbitnija trenutka viđena su već u prvih 20 minuta. Tada je Antonin Barak, vezista Češke, dobio dva žuta, odnosno crveni karton u razmaku od devet minuta, pa je njegova reprezentacija ostala sa desetoricom u polju.

Inače, sudija ovog meča bio je Ištvan Kovač, rumunski arbitar, a mnogi su na društvenim mrežama komentarisali kako nije pravedno što je on delegiran za ovaj meč, jer je njegova zemlja ranije tokom dana obezbedila plasman dalje i čekala je rivala u osmini dinala.

PROČITAJTE JOŠ:

Dugo je na semaforu stajalo 0:0, ali je Hakan Čalhanoglu uz mnogo sreće i nakon odbitka pogodio za 1:0 u 51. minutu. Jeste Čalhanoglu sjajno pogodio dalji ugao, ali su Turci pre toga imali nekoliko izblokiranih pokušaja.

Izjednačenje Češkoj doneo je Tomaš Souček u 66. minutu nakon karambola u kaznenom prostoru Turske. Tom prilikom Tomaš Čori, napadač Češke, oborio je golmana Turske Gunoka, koji je tom prilikom ispustio loptu, ali sudija ni nakon intervencije iz VAR sobe nije poništio pogodak.

Iako bi Turska dalje prošla i sa nerešenim rezultatom, Čenk Tosun je na asistenciju Kokčua u nadoknadi utakmice postavio konačnih 2:1.

Sudija je dodelio još jedan crveni karton, a njega je izvan terena dobio Čori iz Češke.

Iz grupe F, Portugal je prošao kao prvi, Turska kao druga, dok je Gruzija treća, a Češka četvrta i jedina ide kući.

U osmini finala sastaju se Turska – Austrija, Portugal – Slovenija i Španija – Gruzija.  

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar