Foto: Starsport

TSC poražen pred svojim navijačima od Frajburga.

Fudbaleri TSC-a poraženi su pred svojim navijačima od Frajburga 3:1 u trećem kolu Lige Evrope. Srpski predstavnik sada se nalazi na začelju tabele grupe A sa jednim bodom, Frajburg ima šest, koliko i Vest Hem koji je prvi, dok Olimpijakos ima četiri boda.

Pročitajte još

Ekipa Žarka Lazetića mnogo bolje je ušla u utakmicu. Već u 13. minutu je srpski predstavnik došao do gola preko bivšeg fudbalera Partizana, Nemanje Petrovića, koji je sjajno iskoristio centaršut Saše Jovanovića.

Nastavila je ekipa TSC-a sa napadima i nakon postignutog gola. Miloš Cvetković i Nemanja Stojić imali su prilike, ali se Frajburg uspešno odbranio u obe situacije. Frajburg je uspeo da zatrese mrežu u 38. minutu, ali je gol Lukaša Holera poništen zbog ofsajda.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu, proppustio je defanzivac nemačke ekipe, Matijas Ginter. On je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena primio centaršut iz slobodnjaka i šutirao iz blizine, ali je lopta prošla malo pored desne stative.

U nastavku, odmah je Frajburg počeo sa silovitim napadima, što se isplatilo već u 49. minutu, kada je Saša Jovanović skrivio penal, koji je potom mirno realizovao Vićenco Grifo i doneo izjednačenje gostima.

Usledio je nešto mirniji period igre. Frajburg je imao blagu terensku inicijativu, TSC je teško dolazio do prilika da ugrozi gol protivnika. U 59. minutu, viđena je prava majstorija. Grifo je na maestralan način zatresao mrežu iz slobodnog udarca i doneo Frajburgu preokret.

U 73. minutu, Italijan je postigao i treći gol, i postavio konačan rezultat. Nemačka ekipa rutinski je sačuvala veliku prednost i došla do tri boda.

TSC – Frajburg 1:3 (Petrović 13, Grifo 50 penal, 60, 74)

Stadion: TSC arena (Bačka Topola); Sudija: Alijar Agajev (Azerbejdžan)

TSC: Ilić, Cvetković, Stojić, Antonić, Ćalušić, Petrović, Radin, Vulić, Đakovac, Jovanović, Rakonjac

Frajburg: Atubolu, Ginter, Lajnhart, Gulde, Doan, Egeštajn, Hefler, Vajshupt, Šalaj (od 23. minuta Štrajh), Filiš, Grifo

TSC - Frajburg 1:3 (Petrović 13, Grifo 50 penal, 60, 74)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar