Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Trener fudbalera Augzburga Hajko Herlih neće biti na klupi svog tima na prvoj utakmici nastavka sezone jer je prekršio pravila karantina - zbog paste za zube.

Herlih je u subotu na meču protiv Volfsburga trebalo da debituje na klupi Augzburga nakon dva meseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Pogrešio sam kada sam napustio hotel“, rekao je Herlih.

„Nalazimo se u karantinu u hotelu i ne bi trebalo da izlazimo. Međutim, postoje situacije koje to jednostavno zahtevaju. Nisam imao paste za zube, a ponestalo mi je i kreme za telo pa sam otišao u obližnji supermarket“, dodao je on.

Herlih, koji je za trenera Augsburga imenovan 10. marta, naveo je da je ispoštovao sve propisane mere, ali da zbog te greške neće voditi trening u petak i neće biti na klupi na utakmici protiv Volfsburga u subotu.

Augsburg je naveo da će Herlih ponovo biti na treningu tima tek pošto dva puta bude negativan na testiranju za koronavirus.

Kako bi stekla pravo za ponovno pokretanje sezone, Bundesliga je obećala da će se pridržavati strogih zdravstvenih mera koje pokrivaju gotovo svaki aspekt života igrača. Te mere podrazumevaju i obavezni sedmodnevni karantin pre nastavka sezone.

Utakmica Augzburg – Volfsburg na programu je u subotu od 15.30. Augzburg je 14. na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, dok je Volfsburg sedmi sa 36 osvojenih bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar