Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Fudbalskim klubovima u Bundesligi biće dozvoljeno da koriste pet izmena tokom utakmice, kada sezona bude nastavljena u subotu.

Klubovi prve i druge nemačke lige odlučili su da prihvate privremeno pravilo, koje će se primenjivati tokom pandemije koronavirusa.

Ta promena dozvoljena je kako bi se smanjilo opterećenje na igrače, pošto će lige imati gust raspored, posle dva meseca pauze zbog pandemije.

PROČITAJTE JOŠ

Izmene se mogu napraviti samo u tri prekida tokom utakmice, uključujući i na poluvremenu.

Nemačka fudbalska liga saopštila je i da takmičenje može da se završi u julu, ako je alternativa da sezona ostane nezavršena do 30. juna, kada nekim igračima ističu ugovori.

Neke utakmice mogle bi da budu odigrane na neutralnim terenima, ako ne mogu da se igraju gde je predviđeno zbog rizika od infekcije.

Liga je odložila odluku o tome kako će odrediti konačan poredak ako sezona ne može da se završi.

Ekipe žive u hotelima tokom sedmodnevnog karantina uoči početka takmičenja, ali postavljaju se pitanja o tome koliko se poštuju pravila.

Trener Augzburga Hajko Herlih rekao je da je izašao u obližnju prodavnicu da kupi pastu za zube i kremu.

„Mi smo u karantinu u hotelu i ne treba da izlazimo, ali ima situacija koje to jednostavno zahtevaju“, rekao je on.

Čelnik Borusije iz Menhengladbaha rekao je nemačkoj televiziji da je ekipa šest dana u karantinu, pre nego sedam, pošto je hotel radio od ponedeljka, uoči utakmice u subotu u Frankfurtu protiv Ajntrahta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar