Foto: EPA-EFE/DANIEL MAURER

U Nemačkoj se spremaju za nastavak Bundeslige koji je zakazan za 16. maj. Ipak, mnogo je neverovatnih stvari, a jedna od njih glasi da ne treniraju svi klubovi punim intenzitetom, što nam je potvrdio Miloš Veljković.

Defanzivac Verdera Miloš Veljković, koji je sa 18 godina bio član Totenhema, je u intervjuu za Nova.rs pričao o privilegiji da ponovo igra fudbal, o visokom stepenu higijene, ali nas je šokirao otkrićem da njegov tim kasni nekoliko dana s intenzitetom treninga, u odnosu na recimo Ajntraht iz Frankfurta, što nam je dan ranije potvrdio Mijat Gaćinović da sve puca na treninzima.

PROČITAJTE JOŠ

Kako izgledaju pripreme Verdera za „restart“ Bundeslige do kog je ostalo svega šest dana?

„Čak do petka samo trenirali individualno, po četvorica u grupi. Bude nas neki put i sedmorica, pa odigramo ‘tri na tri’ ili ‘dva na dva’. Razmenimo po koji pas, ali uglavnom je sve zasnovano na dosta trčanja. Moraš da dođeš na trening tačno kada ti kažu, ne smeš nikako pre“.

Da li je moguće da neki klubovi treniraju normalno, a neki nemaju tu mogućnost?

„Očigledno da svaki grad ima svoje, čujem se sa Mijatom, Kostićem, Grujom, Nastasićem i znam kakva je gde situacija. Mnogi su počeli pre nas normalno da treniraju. Eto, mi smo tek od subote počeli da odrađujemo grupne treninge, a već sledećeg ponedeljka nas očekuje utakmica. I dalje ne smemo da se tuširamo u svlačionici. Dođemo na stadion, prethodno nam žena ispred izmeri temperaturu, i puste nas na teren. Na svaka dva-tri dana radimo testove. Ja sam testiran na koronavirus i bio sam negativan. Nema zadržavanja posle treninga, odmah kući na tuširanje, čak i na istezanje ako živiš blizu kao ja. Meni treba 10 minuta kolima, tako da se desi da sve posle treninga odradim u kućnoj varijanti“.

Verovatno sve to ima veze s činjenicom da utakmica Verder – Leverkuzen zatvara kolo u ponedeljak. Koliko se radujete povratku Bundeslige?

„Mnogo nam znači i prava je privilegija da možemo opet da igramo fudbal, kada vidite kakvo je stanje u drugim zemljama. Radujem se, kako ne, da ponovo istrčim na teren. Bundesliga je jedina za sada koja je zakazala povratak i to samo pokazuje da je izuzetno organizovana i jaka liga. U suprotnom, to ne bi bilo moguće“.

Veljković u duelu sa Žesusom na Mundijalu; Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Srbija može na Evro

Kada je reprezentativna karijera u pitanju, Miloš Veljković je odigrao devet utakmica za nacionalni tim Srbije. U intervjuu za Nova.rs je poruči da će učiniti sve da zasluži poziv selektora za utakmicu baraža s Norvežanima, koja je planirana za novembar.

„Odigrao sam šest mečeva u Ligi nacija, volim da igram za reprezentaciju, to je velika čast. Uvek mi je drago kada me pozovu, a moje je da to zaslužim. Odlično se slažem sa svim saigračima, imamo dobru ekipu, vrhunske igrače i verujem da možemo da pobedimo Norvežane na njihovom terenu, kasnije i da se nađem na Evropskom prvenstvu. Sigurno je da to Srbija zaslužuje“, optimista je Veljković.

Ipak, biće čudno bez navijača na stadionima širom Nemačke? Obično su stadioni prepuni, traži se karta više…

„Mislim da će ovo biti prvi put u istoriji Bundeslige da se igra bez navijača. Svi bismo voleli da su naši fanovi na tribinama, ali čitava ova situacija s koronavirusom ne dozvoljava. Zdravlje je na prvom mestu“.

Vaš Verder ima dobar igrački kadar, a opet se borite za opstanak. Gde je problem, šta ne štima?

„Imali smo dosta povreda na početku sezoni, morali smo stalno da menjamo ekipu. U prvom delu sezoni, nismo dva meča vezali s istih 11 i to je jako teško. Daćemo sve od sebe da preokrenemo sezonu sada u nastavku. Svakako da je cilj da ne ispadnemo iz lige“.

Već na startu, težak rival. Leverkuzen je peti na tabeli, ima ambicije da se bori za Ligu šampiona?

„Odlična su ekipa, imaju miks mladih i iskusnih igrača. Biće teško, uvek smo imali dobre utakmice s njima. Idemo na pobedu, nadam se da možemo da ostvarimo zacrtano“, poručio je za Nova.rs Miloš Veljković, stub Verderove odbrane.

Veljković poliglota, govori čak četiri jezika

Miloš Veljković (24) rođen je u Švajcarskoj, u Bazelu, ali je posle jednog meča za „sajdžije“ odlučio da igra za Srbiju odakle vuče korene. Prošao je Bazelovu školu, bio član mladih kategorija Totenhema, kasnije je prekomandovan i u A tim za koji je upisao tri meča. Seljakali su ga tada „pevci“ na pozajmice u Midlzbro i Čarlton, a onda je pronašao mir u Verderu, gde za četiri godine u nogama ima preko 100 mečeva. Kaže da je zadovoljan, ali…

„Lepo mi je u Bremenu, imam još dve godine ugovora, ali sam otvoren za dalje ponude. Bio sam u Engleskoj, Švajcarskoj, sada sam u Nemačkoj. Jezici mi nisu problem. Nemački mi je ko maternji, a govorim još srpski, engleski i francuski“, prijatno nas je iznenadio Miloš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar