Timi Maks Elšnik (desno), foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Timi Maks Elšnik, novi fudbaler Crvene zvezde, pojavio se na konferenciji za medije, koja je održana na Marakani, kako bi vezista konačno bio zvanično predstavljen.

Dugo je Elšnik bio meta crveno-belih, a sada je i zvanično predstavljen kao pojačanje u veznom redu.

„Veoma sa srećan. Zaista sam zadovoljan što je sve nakon nekoliko dana završeno u Beogradu. Iza mene je dugo leto, nakon Evropskog prvenstva i sage oko transfera konačno je sve završeno i mogu da se priključim ekipi“, rekao je Elšnik.

PROČITAJTE JOŠ:

Pratio je Crvenu zvezdu već neko vreme, zna gde je došao.

„Čuo sam dosta stvari o Crvenoj zvezdi i ‘delijama’. Veoma sam srećan što sam ovde. Znam da je Zvezda osvajala prvenstvo prethodnih godina, kao i da je igrala u Ligi šampiona. Zvezda je jedan od najboljih timova, ako ne i najbolji u regionu. Veoma sam srećan što sam ovde. Navijači su najbolji, najglasniji i prave najbolju atmosferu. Radujem se danu kada ću kročiti na teren i osetiti sve to.“

Već se upoznao i sa novim saigračima.

„Juče sam upoznao nove saigrače, neke znam i od ranije. Nekoliko igrača je igralo u slovenačkoj ligi, pa smo bili protivnici na terenu. Takođe znam Vujadina Savića – pomoćnog trenera, ranije smo bili saigrači. Imao sam poprilično potpune informacije, a video sam i poznata lica, verujem da neću imati problem da se prilagodim.“

PROČITAJTE JOŠ:

Pratio je vezni fudbaler i prethodnu utakmicu Zvezde, u kojoj je zabeležen remi protiv ekipe Mladosti (2:2).

„Gledao sam prethodnu utakmicu u subotu. Očigledno da to nije bio najbolji rezultat, ali tu sam da pomognem timu da to ispravimo i da budemo uspešni zajedno. Vezni sam igrač, vidim sebe na sredini terena, pokušavajući da kontrolišem utakmicu u našu korist, kao i da pronalazim napadače, kako bi mogli da postižu golove.“

Imao je i poruku za navijače.

„Nadam se da će me dočekati širom raširenih ruku, verujem u to. Na svakoj utakmici ću davati sve od sebe za njih, svih sto posto svojih mogućnosti. Borac sam i verujem da će me voleti. To mogu da očekuju od mene i verujem da ćemo biti uspešni zajedno“, zaključio je Elšnik.

PROČITAJTE JOŠ:

O ovom transferu govorio je i Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde.

„Danas smo potpisali ugovor i predstavili Elšnika, slovenačkog veznog igrača koji dolazi iz Olimpije iz Ljubljane. Odigrao je sve utakmice na Evropskom prvenstvu, gde je ostavio fantastičan utisak i drago mi je da ga imamo u Crvenoj zvezdi. Volim kada Crvena zvezda u svojim redovima ima slovenačkog fudbalera. Slovenci su profesionalci, odlični timski igrači i lako se prilagođavaju našoj sredini. Kroz istoriju u Crvenoj zvezdi su igrali Ivan Toplak, potom moj dobar prijatelj nažalost pokojni Marko Elsner, Nejc Pečnik. Svi su ostavili odličan utisak u Crvenoj zvezdi. Siguran sam da će i Elšnik biti jedan od onih fudbalera koji će ostaviti pozitivan trag“, istakao je Mrkela.

Timi Maks Elšnik je rođen 29. aprila 1998. godine u Ptuju, u Sloveniji. Već sa 17 godina je iz mlađih kategorija Aluminija otišao u engleski Derbi, gde je proveo nekoliko godina, premda je više igrao po pozajmicama. Vratio se u Olimpiju sa 22 godine, i ubrzo se etablirao kao jedan od najboljih fudbalera u prvenstvu Slovenije. Ujedno je postao i reprezentativac svoje zemlje, a na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj je bio ključna figura u timu Slovenije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar