Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Reprezentacija Srbije u nedelju na Evropskom prvenstvu kreće svoj pohod nakon 24 godine odustva sa najveće evropske smotre fudbala.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu

A za prvog rivala teško da je mogla da ima veći izazov. U nedelju od 21 čas će na megdan izaći selekcija Engleske, koja je po mnogim procenama prvi favorit da konačno osvoji titulu.

I to ne bez razloga.

PROČITAJTE JOŠ

Jer kada se pogleda sastav „gordog albiona“, u njemu sve puca od napadačke moći pre svega i odbrana Srbije koja nije briljirala u prošlosti u odbrani svog gola imaće velike probleme da se odbrani.

A sada je čeka možda i najveći izazov baš na startu turnira.

Engleska ima svoje probleme, ali oni se definitivno ne nalaze u napadu. Udarna igla je jedan od najboljih napadača planete Hari Kejn koji će protiv Srbije predstavljati najveću pretnju posle sjajne golgeterske sezone u Bajernu.

Hari Kejn Foto: TANJUG/AP Photo/Alessandra Tarantino

Ono što Srbiji pravi veliki problem jeste činjenica da iza njega igraju jednako tri moćna ofanzivna igrača koji se pri tom fenomenalno kreću.

Fil Foden je odigrao najbolju sezonu u karijeri u dresu Mančester sitiija i bio ključ za osvajanje titule, a trojku iza Kejna činiće još dvojica majstora koji će biti budućnost ove selekcije. Džud Belingem je vodio Real Madrid do titule prvaka Evrope i kao i Foden igrao najbolji fudbal u životu.

Ubitačnu trojku će zaokružiti Bukajo Saka koji je postao jedan od ključnih igrača Arsenala u poslednje dve godine.

Mnogo posle će imati naša defanziva da zaustavi tešku artiljeriju rivala, ali će „orlovi“ imati svoju šansu.

Svaki nalet Engleza biće i prilika da se isforsiraju njihove greške i otvore kontranapadi i da se napadne jedina prava slabost ove ekipe.

Foto: Tanjug / AP Photo/Jose Breton

Zbog odluke selektora da ne povede Harija Megvajera i zbog nedovoljno spremnog Luka Šoa, leva strana engleske odbrane postalo je meko tkivo ovog tima.

Velike kritike javnosti su se sručile na Gareta Sautgejta zbog toga, naročito nakon kiksa u prijateljskom meču protiv Islanda i poraza od 1:0. Iako Megvajer ne briljira u Mančester junajtedu, u dresu Engleske je stub odbrane, a njegovo mesto će najverovatnije. zauzeti Mark Guehi, fudbaler Kristal Palasa za kojeg deluje da nije dorastao tom nivou fudbala.

A na beku če biti prekaljeni Kjeran Tripije kome to nije prirodna pozicija jer je nominalno desni beki koji nije ni blizu nivoa na kojem je igrao u Atletiku. Zato će biti važno da se optereti leva strana Engleske defanzive, mada se očekuje da Deklan Rajs kao jedan od dvojice defanzivnih veznih pomaže na tom delu terena.

Osim toga, Džordan Pikford je daleko od elitnih golmana i pri tom ni sam nije u velikoj formi, pa će naši ofanzivci morati da ga često testiraju.

Sa druge strane, defanziva će biti mnogo črvšća. Džon Stouns i Kajl Voker biće ozbiljna prepreka, a kako se očekuje da u vezi ispred po toj strani zaigra Trent Aleksander Arnold koji je nominalno bek, neće biti lako tu napasti Engleze.

Očekivani sastav za Srbiju: Pikford: Tripije, Guehi, Stons, Voker, Rajs, Aleksander-Arnold, Saka, Foden, Belingem, Kejn.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar