Reprezentativac Srbije, Strahinja Pavlović, komentarisao je poraz "orlova" od Engleske (1:0) u prvom kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

„Ostaje žal što nismo izvukli makar bod. Imali smo loptu i pokušavali da napravimo nešto. Na kraju je ispalo 1:0. Prvih 20-ak minuta nas je opet koštalo“, rekao je Pavlović.

Delovalo je kao da je Srbija bila u grču na početku.

„Tako ispada na kraju. Mi na terenu se nismo osećali baš prijatno u prvih 20-ak do 30 minuta. Uzeli su nam odmah loptu i bilo je teško odbraniti se u nekoliko situacija. Posle tog primljenog gola smo malo živnuli. Onda je bilo mnogo bolje“, rekao je štoper Srbije.

Dobio je pitanje i da li je bilo prevelikog respekta prema Englezima.

„Normalno je da postoji respekt. To su igrači na visokom nivou. Ali, kada utakmica počne taj respekt nestane jer svi žele da pobede i svako se bori za sebe. Mislim da su oni jako dobra ekipa, pogotovo što imaju tu jaku napadačku trojku i bilo je jako teško izlaziti na kraj sa njima. U mnogim situacijama smo mi izgledali dosta dobro“.

Otkrio je i šta je selektor Dragan Stojković Piksi rekao na poluvremenu i na kraju utakmice.

„Na poluvremenu nam je rekao da to kako smo igrali u prvom delu ne valja ništa, da je video da smo im dali mnogo više respekta nego što zaslužuju. Da moramo da igramo mnogo jače i mnogo požrtvovanije, sa mnogo više hrabrosti. Da probamo da uzmemo loptu i kontrolišemo utakmicu, što smo na kraju uradili. Na kraju nam je čestitao na dobroj utakmici i rekao da treba da se što pre oporavimo i spremimo za narednu utakmicu.

Govorio je i o pogotku Belingema.

„Još uvek nisam pogledao snimak gola. Imam osećaj da me je zakačila lopta i da je prebacila sve i stigla do Belingema“.

Srbija je sabila Englesku u drugom poluvremenu.

„Očekivao sam da će u jednom periodu utakmice stati. Da neće moći tokom čitave utakmice da drže tako loptu i da toliko napadaju. Očekivao sam da će da se povuku“.

Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare