Aleksandar Stanojević na meču Partizana i Napretka
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević kaže da njegov tim želi da ostane u borbi za Ligu šampiona.

Rival nije nimalo naivan, kijevski Dinamo, sa kojim je Partizan prethodnih godina već imao susreta i nije se najbolje provodio.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovog puta se sudaraju u drugom kolu kvalifikacija, a Stanojević samouvereno pred taj meč (utorak, 20.00) u gostima kaže da je već odredio startnu postavu.

„Retko dobijate priliku da igrate kvalifikacije za Ligu šampiona. Sutra igramo protiv velikog kluba i tima, ali imamo želju da napravimo nešto. Ulazimo u ovaj meč sa velikom motivacijom“, kazao je Stanojević na konferenciji pred meč u Lublinu.

Partizan je već krenuo novu sezonu u Superligi gde je pobedio Napredak iz Kruševca golom Mateusa Saldanje u nadoknadi drugog poluvremena.

„Ovo će biti sasvim drugačija utakmica, drugačijeg profila. To ne može da se poradi. Nismo se mnogo bavili analizom susreta sa Napretkom, više smo se bavili Dinamom. Pokušaćemo da se prebacimo na drugi ritam utakmice. Važno nam je da ostanemo u aktivnom rezultatu za Beograd“, kaže trener Partizana.

Mada očekivano nije hteo da otkriva karte, jasno je naznačio da dilema po pitanju sastava nema.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Nemam nikakvih dilema što se tiče sastava. Juče smo ga odredili. Izlazimo na teren sa jasnom slikom šta želimo“.

Za njega i ekipu je bitno da ostanu u aktivnom rezultatu pred revanš u Beogradu.

„Svaki aktivan rezultat koji možete na svom terenu da vratite, poništite i stavite u pozitivno je za mene pozitivan. Videćemo kada se utakmica završi. Nekada možete da imate loš rezultat, ali da budete svesni da možete da prođete“, rekao je trener Partizana, a opisao je i neke od kvaliteta protivnika.

„Oni su izuzetno fizički dominantna ekipa, dosta brza i direktna, tehnički kvalitetna. Ima i određenih mana, ali to ćemo pričati sa svojim igračima. Generalno, očekuje nas dosta intenzivna utakmica, dosta njihovih igrača završava u protivničkih 16 metara, tako da moramo obratiti pažnju i biti koncentrisani sve vreme“, analizirao je šef struke crno-belih.

Poseban izazov za Partizan će biti da se prebaci na drugačiji nivo kvaliteta fudbala i ako to uspe, ima dobre izglede za uspeh. Važno je i za koliko će moći Stanojević da računa na Gajasa Zahida.

„Ne znam za koliko će biti spreman. Ali na njega ozbiljno računamo. Samo Nikolić ima kartone“, apostrofirao je Aleksandar Stasnojević.

BONUS VIDEO: Jang Bojs vs Sion, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar