Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Crvena zvezda sutra na stadionu "Rajko Mitić", u petom kolu L grupe Lige Evrope, dočekuje Hofenhajm (18.55), ekipu protiv koje može da obezbedi "proleće" u Evropi ali i direktnog konkurenta za prvo mesto u grupi.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Dejan Stanković ponovo neće moći da računa na sve fudbalere, a ovog puta reč je o Mirku Ivaniću i Aleksi Vukanoviću.

„Mirko Ivanić je imao problem sa povredom lista i protiv Genta, ali je ipak odigrao taj meč. U Belgiji se dosta potrošio i nije spreman za sutrašnji duel, a mi ne želimo da rizikujemo. Povreda se pogoršala, tamo je bio u mogućnosti da istrči na teren, ovog puta to neće biti moguće. Iz tog razloga ponavljam da je to fenomenalan sklop igrača i ljudi koji su spremni i da na svoju štetu urade neke stvari zbog dobrobiti ekipe, kluba i rezultata. Nisam zabrinut zbog sutrašnje utakmice i pored ovakve situacije“, rekao je Stanković za klupski sajt.

Šef stručnog štaba crveno-belih se osvrnuo i na izostanak Vukanovića.

„Radili smo testiranja, čekamo da nam stignu još neki rezultati. Aleksa Vukanović je verovatno pozitivan na koronavirus, međutim čekamo još jednu potvrdu kako bi bilo i zvanično. Sigurno neću moći da računam na Kataija, Ivanića i Rodića. Što se tiče Gobeljića i Kange, oni su se vratili treninzima. Marko Gobeljić je dugo bio van ekipe, videćemo koliko je spreman i da li će uopšte moći da igra. Sanogo će posle pauze zbog kartona ponovo biti u prilici da istrči na teren, ali smo i pored toga u deficitu sa igračima. Kao što sam i u Gentu naglasio, ne želim da to bude alibi, mi ćemo se potruditi da na terenu budemo još jači. Ne prija nam kada se dan, dva pred ovako bitne utakmice iznenada nešto desi, trudićemo da se adaptiramo na situaciju. Idemo na pobedu bez obzira na sve. Bitno je da budemo kompaktni. Bitno je da pristup momaka koji počnu i uđu sa klupe bude stopostotan. Situacija sa Aleksom Vukanovićem je malo poremetila formaciju, moguće je da bude i promena. Hofenhajm je u poslednjoj utakmici promenio dve formacije. Sačekaćemo sastave i odmah se prilagoditi kada izađemo na teren“.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Sutrašnji meč biće direktna borba za prvo mesto na tabeli.

„Sutra treba mnogo toga uradimo kako bismo došli do pobede. Igramo protiv jedne dominantne ekipe u našoj grupi, kako rezultati i govore. Iako imaju malih problema u Bundesligi, mislim da su u našoj grupi favoriti. Videćemo sa kakvim timom će doći u Beograd, stižu na dan utakmice. Ukoliko momci ispoštuju ono što se dogovorimo, kao što u poslednje vreme i rade verujem da ćemo biti u dobroj poziciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar