Foto: REUTERS/Agustin Marcarian//File Photo

Argentinska policija i dalje istražuje smrt Dijega Armanda Maradone, pošto su se pojavile nove kontroverze oko odlaska fudbalske legende u večnost.

Maradona je preminuo 25. novembra u 60. godini, navedeno je da je razlog akutni edem pluća, a pod istragom su lekari koji su brinuli o Maradoni poslednjih dana njegovog života, ali i tokom operacionog zahvata kom je bio podvrgnut nedavno.

PROČITAJTE JOŠ

Na udaru su doktor Leopold Luke i medicinska sestra Dajana Madrid, za koju se kasnije utvrdilo da je slagala rekavši da je proverila Maradonino stanje neposredno pre smrti.

„Maradona je odbijao da bude pregledan“, tvrdi Rodolfo Bake, pravni zastupnik medicinske sestre Dajane Madrid.

„Moja štićenica počela je da radi kod Maradone desetak dana pre njegove smrti. Kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a lično ga je videla samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo doktora i psihijatra. Dijego je bio zavisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo ubrzano raditi, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je puno nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lekova“, rekao je Bake.

Poznato je da je Maradona 20 dana pre smrti imao operacioni zahvat, posle kog je poslat na kućno lečenje.

„Nije imao svoju kuću u koju bi mogao da ode nakon izlaska iz bolnice. Tamo gde su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Dijego bi danas bio živ. Lekari nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni si Luke i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete. Nekoliko dana pre smrti Maradona je pao i doživeo težak udarac glavom. Nije se lečio od toga. Niko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali neko je morao potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom“, naveo je Bake.

Neurohirurg Leopold Luke rekao je da je učinio sve što je mogao kako bi pomogao Dijegu, rasplakao se pred kamerama.

„Nije bilo medicinske greške. Dijego se dogodio slučajno. Bio je to srčani udar pacijenata koji je po svojim karakteristikama najčešća stvar na svetu da se ovako umire“, naveo je Luke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar