Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Osnovno tužilaštvo u Vladičinom Hanu podiglo je optužnicu protiv fudbalskog trenera, koji je osumnjičen za pedofiliju.

Kako je potvrđeno za Nova.rs, trener sa inicijalima A. F. prijavljen je za slanje neprimerenih poruka, pošto su 13-godišnji dečaci obelodanili šta im je stizalo.

PROČITAJTE JOŠ

Trener se tereti za produžena dela nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, preti mu kazna zatvora, a uhapšen je još u oktobru.

U pritvoru je proveo mesec dana, a o cellom slučaju je Nova.rs pisala još tada.

Navodno, on je dečaku koji je trenirao u mlađim kategorijama Radnika telefonom slao seksualne poruke nagovarajući ga na seks zbog čega se od tada tereti za polno uznemiravanje.

Ovim povodom, tada se oglasio Darko Gašić, sportski direktor FK Radnik.

„Klub je o slučaju obavestila policija koja je privela pomenutog trenera, a mi smo ga momentalno nakon tog saznanja suspendovali. Ukoliko se potvrdi da su optužbe tačne, za njega više neće biti mesta u Radniku. I porodici i policiji smo sve vreme na raspolaganju i verujemo da će nadležni organi u najkraćem roku utvrditi istinu i reagovati u skladu sa tim. Mi smo trenera primili u naš tim kao uglednog čoveka, odbornika Skupštine opštine Vladičin Han, posvećenog sportskog radnika i šokirani smo ovim optužbama. Najoštrije osuđujemo i pedofiliju i bilo koju vrstu nasilja i maltretiranja”, rekao je Gašić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar