Foto: Nikola Mitic / Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde domaćini su Hofenhajmu u 5. kolu Lige Evrope, a imaće dosta motiva da dođu do povoljnog rezultata.

Zvezda u četvrtak od 18.55 igra protiv nemačke ekipe, koja dolazi na Marakanu sa maksimalnih 12 bodova. Zvezda ima devet, ali je pokazala da ne planira da u potpunosti prepusti ulogu favorita gostima.

PROČITAJTE JOŠ

Nekoliko detalja govori da se Zvezda neće samo zadovoljiti plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope, za šta je dovoljan samo jedan bod u preostale dve utakmice.

Dejan Stanković je već ispisao istoriju vezavši tri evropske grupne pobede, što se klubu nije desilo do 1992. godine, ali apetiti rastu kako vreme odmiče.

Imaće i neočekivane adute pred ovaj meč, koji čak može biti meč odluke u grupi L.

Foto: Starsport

RASTEREĆENOST NEMACA

Uobičajeno je da se dođe barem dan ranije na gostovanje, ali je Hofenhajm odlučio da na megdan Zvezdi stigne na sam dan utakmice.

Veče pred meč odradiće trening u Nemačkoj, jutro kasnije čarterom će stići u Beograd i odmah posle duela krenuti nazad.

Dva su razloga za takvu odluku – obezbeđen plasman dalje i problematična situacija sa koronavirusom, ali činjenica je da ova odluka govori da će nešto rasterećenije doći Nemci u Beograd.

I bod im je dovoljan u Beogradu da sačuvaju prvo mesto, a Zvezda se dobro pokazala i u Nemačkoj, iako je izgubila sa 2:0.

Tek u 64. minutu je Hofenhajm slomio otpor Zvezde, u nadoknadi je Dabur potvrdio trijumf, ali Zvezda nije ostavila loš utisak i dodatno je sazrela kroz tri naredne utakmice.

„Iako nedostaju navijači na stadionu Rajko Mitić, u četvrtak će biti i dalje vruće“, naveo je Hofenhajm u najavi revanša na svom zvaničnom sajtu.

Dejan Stanković je često na generalnoj probi pričao sa Sekuom Sanogoom
Dejan Stanković i Seku Sanogo; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

 

POVRATNICI OLAKŠAVAJU POSAO STANKOVIĆU

Iako nema Aleksandra Kataija, treninzima su se vratili Marko Gobeljić i Gelor Kanga, čak se i Milan Rodić oporavio od koronavirusa.

Uz to, Seku Sanogo je „očistio“ kartone i može da nastupi, pa će Stanković opet imati dosta raznovrsnije opcije da sastavi startnih 11.

Pokazao je već da se snalazi u različitim okolnostima i formacijama, Zvezda je odigrala dve potpuno taktički različite utakmice samo sa Gentom, a sigurno se neće povući protiv Nemaca.

Štaviše, odmah posle utakmice sa Gentom u Belgiji, Stanković i Borjan su poručili da će napasti prvo mesto u grupi.

Podsećanja radi, protiv Hofenhajma u Nemačkoj, startovala je postava Borjan, Degenek, Eraković, Milunović, Rodić, Gajić, Nikolić, Sanogo, Spiridonović, Katai, Falčineli.

Sa klupe, ušli su Ben, Pavkov, Petrović, Simić i Vukanović.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

 

FINANSIJSKI I PROFIT U KOEFICIJENTU

Funkcionisanje nemačkog kluba ne zavisi toliko od Lige Evrope koliko je to slučaj sa crveno-belima. Svaka pobeda donosi 570.000 evra, klub je već inkasirao 1.710.000 evra od tri pobede, a remi u kasu sliva nešto skromnijih 190.000 evra.

Pored toga, bitan je i koeficijent. Šampion Srbije napredovao je posle dvomeča sa Gentom za još tri pozicije i sada je 52. na listi sa 28.500 bodova.

Tako je nastavljena tradicija koja je započeta u mandatu Vladana Milojevića, čiji su rezultati upravo u prvoj sezoni Lige Evrope bili neprocenjivi, tada je došao do nokaut faze preko grupe u kojoj su bili Keln, BATE i Arsenal.

Zvezda je sada na pragu statusa nosioca u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona za sledeću sezonu, a pobeda nad Hofenhajmom bi bila veoma značajna u tom poduhvatu – sve detalje možete pogledati ovde.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar