Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Dejan Joveljić, povremeni reprezentativac Srbije i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, pravi je hit američke MLS lige.

Srbin, koji nastupa za Los Anđeles Galaksi, je najbolji strelac američke fudbalske lige ove sezone, a njegov tim je drugi na tabeli Zapadne konferencije sa devet bodova, jednim manje od Minesote Junajted. Joveljić je postigao više golova i od zvezda poput Lionela Mesija, koji ima tri gola, i Luisa Suareza koji je četiri puta tresao mrežu.

Iako je odigrano tek pet kola, Srbin je pokazao da je jedan od najozbiljnijih kandidata za najboljeg strelca lige. Do sada je Joveljić pet puta zatresao mrežu isto koliko i Luis Morgan, fudbaler Njujork Red Bula, ali Srbin, za razliku od Škota, ima i jednu asistenciju. Na svakoj utakmici ove sezone je napadač reprezentacije Srbije po jednom zatresao mrežu.

Nedavno je Joveljić bio ključni igrač u velikom preokretu svog tima na gostovanju Sporting Kanzas Sitiju. Los Anđeles je tada gubio sa 2:0 sve do 72. minuta, a onda je ovaj tim postigao tri gola za osam minuta. Joveljić je tada bio strelac izjednačujućeg kola u 75. minutu.

Pročitajte još

Dejan je golom na toj utakmici izjednačio rekord Brajana Mekbrajdija i vezao najbolji golgeterski početak u istoriji lige. Bio mu je peti gol na isto toliko utakmica. Bila je to samo potvrda kvaliteta i forme u kojoj se 24-godišnji napadač nalazi.

Joveljić je postao zvezda u Los Anđelesu, imajući u vidu da je najbolji igrač jednog od popularnijih timova u Americi. Okršaj njegovog tima protiv Inter Majamija u prvom kolu, za koji nastupaju i Lionel Mesi i Luis Suarez, sa tribina je pratio Novak Đoković, kao i Vlade Divac, kada je, naravno, napadač Galaksija bio strelac.
Joveljić je bio pun utisaka jer se našao licem u lice sa Mesijem, po mnogima najboljim fudbalerom svih vremena, kako ga je i sam Dejan nazvao, dok ga sa tribina posmatraju legende poput Đokovića i Divca.

„Kad igraš protiv najvećeg i pred najboljim navijačima, onda sanjaš da dorasteš toj situaciji. Srećan sam što sam dao gol pred najvećim teniserom svih vremena Novakom Đokovićem i košarkaškom legendom Vladom Divcem, ali bih voleo da smo pobedili pred rekordnim brojem navijača kod kuće. Imamo velike ciljeve za ovu sezonu i jedva čekamo da igramo pred najboljim navijačima na svetu opet“, rekao je Joveljić.

Nakon te utakmice u Los Anđelesu, koja je završena nerešenim rezultatom 1:1, Đoković i Divac odlučili su da „upadnu“ u svlačionicu Galaksija. Tamo se srpski fudbaler pozdravio sa legendarnim sportistima.

Tako su nastale tri fotografije koje su oduševile sve. Videli su se ogromni osmesi sve trojice, a onda i trenutak sa treće slike koji govori sve.

Divac je prigrlio na grudi Joveljića i smejao se kao retko kada.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели LA Galaxy (@lagalaxy)

Joveljić je inače karijeru počeo Crvenoj zvezdi, za koju je igrao od 2017. do 2019. godine. Potom je nastupao za Ajtraht iz Frankfurta jednu sezonu, koliko se kasnije zadržao i u Anderlehtu i austrijskom Volfsbergeru. Onda je 2021. godine usledio prelazak u Los Anđeles Galaksi.

Forma u kojoj se Joveljić nalazi i partije koje pruža u američkoj ligi dobre vesti su i za reprezentaciju Srbije i njenog selektora Dragana Stojkovića Piksija. Iako Srbija ima ozbiljne adute u napadu poput Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, sjajno je imati još jednu golgetersku opciju pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje očekuje Srbiju, a na kojem naša država prvi put igra pod ovim imenom, a koje počinje 14. juna. Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare