Španija prvak Evrope u fudbalu Foto: AP Photo/Andreea Alexandru

Fudbaleri Srbije dočekuju Španiju na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu A divizije Lige nacija, a španski "As" otkrio je moguć sastav aktuelnog šampiona Evrope protiv "orlova".

Ono što je odmah zapalo za oko, jeste da u startnih 11 nema Lamina Jamala, 17-godišnjeg čuda Barselone i jednog od najboljih u španskom timu na prethodnom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog leta, gde je „crvena furija“ postala šampion.

On je povređen došao na okupljanje reprezentacije.

Pročitajte još

Selektor Španije, Luis De la Fuente, pozvao je za Ligu nacija sve najbolje igrače koje ima na raspolaganju. U međuvremenu, od reprezentacije su se oprostili Naći i Hesus Navas.

Alvara Morate nema na spisku, kao ni Zvezde Mančester sitija, Rodrija, koji je povređen, što je veliki hendikep za njegovu reprezentaciju.

Morata i Rodri su inače kažnjeni sa dve utakmice neigranja od strane UEFA zbog ponižavanja Gibraltara na proslavi titule u Madridu.

Na golu će biti David Raja, prvi golman Arsenala, a ispred njega u liniji odbrane biće Dani Karvahal (Real Madrid), Robin Le Normand (Real Sosijedad), Ajmerik Laport (Al Nasr) i Mark Kukurelja (Čelsi).

U veznom redu bi trebalo da zaigraju Martin Zubimendi (Real Sosijedad), Pedri (Barselona) i Fabijan Ruiz (PSŽ).

Napad je „paklen“. Čine ga Dani Olmo (Barselona), Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad) i Niko Vilijams (Atletik Bilbao), koji bi trebalo da pokriva poziciju „devetke“ iako mu to nije prirodno mesto u timu.

Srbija je, pored Španije, još u grupi i sa Danskom i Švajcarskom

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar