Sergej Milinković-Savić protiv Rome; Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Prvenstva širom Evrope ulaze u samu završnicu, a srpski fudbaleri nisu imali baš učinak za pohvalu proteklog vikenda u Ligama petice.

Aleksandar Mitrović se sa Fulamom seli u Čempionšip, a u 36. kolu Premijer lige poraženi su na gostovanju Sautemptonu 3:1, što je srpski rekorder odgledao s klupe.

Mnogo zanimljivije je u Bundesligi… Ajntraht je sa srpskim tandemom dugo bio u igri za Ligu šampiona, ali je potpuno neočekivano izgubio od Šalkea u goleadi 4:3.

PROČITAJTE JOŠ

Filip Kostić je odigrao ceo meč za tim iz Frankfurta, dok je Luka Jović ušao u 66. minutu, a ekipa se plasirala u Ligu Evrope. U poslednjem, 34. kolu dočekaće Frajburg.

Herta je predvođena Nemanjom Radonjićem izbegla ispadanje, i baraž za opstanak, pa će se Bundesliga i sledeće sezone igrati u Berlinu. Srpski krilni napadač igrao je do 79. minuta u remiju bez golova sa Kelnom kod kuće.

Do boda je došao i Hofenhajm odigravši 1:1 na gostovanju Arminiji, a Mijat Gaćinović bio je na terenu od 62. minuta u Bilefeldu.
Miloš Veljković je zbog povrede propustio poraz Verdera od Augzburga rezultatom 2:0.

U Seriji A, Saša Lukić je igrao do 63. minuta u debaklu Torina na gostovanju Speciji 4:1. Nije se radovao ni Sergej Milinković-Savić koji je sa maskom igrao za Lacio do pred sam kraj, a Roma je slavila u gradskom derbiju 2:0.

Istim rezultatom poražena je i Fjorentina kod kuće od Napolija, pa domaćinu nije pomoglo ni što su sjajni Dušan Vlahović i Nikola Milenković odigrali ceo meč.

Sasuolo je i dalje u igri za Ligu Evrope, sedmoplasirana Roma mu beži dva boda, a ekipa našeg Filipa Đuričića u poslednjem kolu čeka Lacio, dok će „vučica“ na noge Speciji. Do ovakvog raspleta su zeleno-crni došli pobedom nad Parmom 3:1 u kojoj je srpski kreativni vezita učestvovao od 57. minuta.

Verona ovog ponedeljka od 20.45 dočekuje Bolonju Siniše Mihajlovića, dok bi u dresu domaćina na terenu mogli da budu Darko Lazović i Ivan Ilić.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Holandska Eredivizija je završena, Ajaks je šampion i na kraju je dobio Vitese u gostima 3:1, ovaj put bez konkretnijeg učinka kapitena Dušana Tadića koji je zamenjen pet minuta pre kraja.

Fejenord je dobio Valvajk 3:0, štoper Uroš Spajić odigrao je celu utakmicu u odbrani kluba iz Roterdama.

U francuskoj Ligi 1 se baš zakomplikovala borba za titulu između Lila i PSŽ, jer je Lil kiksnuo a Parižani dobili, pa su na bod razlike pred poslednje kolo.

PSŽ je ubedljivo savladao Rems 4:0 i gostima nije mogao da pomogne reprezentativni golman Predrag Rajković.

Mihailo Ristić odigrao je poslednjih 10 minuta u remiju 0:0 izmelju svog Monpeljea i Bresta, dok je Stefan Mitrović proveo svih 90 na terenu u pobedi Strazbura na gostovanju Nici rezultatom 2:0 i osvojili su važne bodove u borbi za opstanak.

Kuva i u Španiji, gde će odluka o prvaku pasti takođe u poslednjem kolu, a do titule će Atletiko ili Real.

Uroš Račić; Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Što se tiče naših reprezentativaca, vezista Nemanja Maksimović odigrao je ceo meč za Hetafe u pobedi nad Levanteom rezultatom 2:1.

Mali srpski derbi u La Ligi imali su Uroš Račić i golman Marko Dmitrović, a slavio je Račić (ušao u 68. minutu) jer je njegova Valensija deklasirala Eibar 4:1.

Debakl je doživeo i Nemanja Gudelj, čija je Sevilja izgubila u gostima od Viljareala 4:0, a on je ušao s klupe u 58. minutu.

Đorđe Despotović nastavio je da trese mreže u ruskoj Premijer ligi, pa je golom iz penala u nadoknadi doneo bod svom Rubinu protiv Volgograda – 1:1, i ostali su u trci za Ligu Evrope.

Filip Mladenović se krunisao u Poljskoj sa Legijom, a u poslednjem kolu igrao je do 64. minuta u pobedi 1:0.

Andrija Živković nije igrao u minimalnom porazu PAOK u Solunu od Asterasa 0:1.

Porto će sezonu završiti kao vicešampion, a u pretposlednjem kolu savladao je Rio Ave u gostima 3:0 uz veoma dobru partiju Marka Grujića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar