"Došao bih zbog Barija na proslavu", kaže Dejo.

U velikom intervjuu, koji ćete moći da pročitate 29. maja na godišnjicu najvećeg uspeha u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala, Savićević je opisao brojne anegdote i uspomene iz barijevskog karantina, beogradskog hotela „Slavija Luks“ u kom je Zvezda često boravila pre beogradskih mečeva, podsetio se slavlja koje je usledilo, čak i detaljima o kojima nije ranije govorio.

S obzirom na to da je godišnjica jubilarna 30, navijači Crvene zvezde očekuju od kluba da to obeleži uz legende, iako su one u rasejanju od Italije do Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, bilo je slučajeva kada se svi okupe, ili u većini, kao što je bio slučaj za jubileje ili za meč Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija u Beogradu.

Dejan Savićević defilovao je tada sa peharom, u društvu Džajića, Ljupka Petrovića, Mihajlovića, Belodedića i ostalih legendarnih tvoraca ovog uspeha.

Novo okupljanje bilo bi teško zamislivo bez Savićevića, koji je imao velike zasluge za pehar u Bariju, ali bilo je sumnji u potencijalni dolazak zbog sukoba sa generalnim direktorom kluba, Zvezdanom Terzićem.

Do toga je došlo pred meč Zvezda – Milan, kada se Savićević nije odazvao pozivu uz teške reči. Tada je naveo da može da ga pozove Svetozar Mijailović ili Mitar Mrkela.

Još težim rečima odgovorio je Zvezdan Terzić, a za Nova.rs, Dejan Savićević rekao je da je njegov dolazak moguć, ukoliko se proslava organizuje.

„Gledajte, ja imam puno obaveza svojih, niko me nije zvao, ali ako bi me zvali i ako bi bilo mesta i prostora, došao bih. Ja sam se uvek odazivao tim proslavama osvajanja i pehara Kupa šampiona i pehara Interkontinentalnog kupa. Uvek sam dolazio i došao bih, zašto da ne“, rekao je Savićević za Nova.rs.

O generalnom direktoru srpskog prvaka:

„Ne pričam sa Terzićem, pričam sa ostalim ljudima. Nije Terzić Crvena zvezda“.

U nedelju, moći ćete da pročitate drugi deo priče sa Savićevićem, o Superligi, raskolu koji je propalo osnivanje izazvalo, uz komentar o najkobnijem kiksu Sepa Blatera iz prošlosti.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram