Tel Aviv napad, Aleksandar Pešić
Foto: ahmad gharabli / AFP / Profimedia, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Aleksandar Pešić, fudbaler Makabija iz Tel Aviva, obratio se navijačima izraelskog giganta posle povratka u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde otišao je iz Izraela pre kraja sezone zbog ratne situacije, što je i najavio za Nova.rs.

Prošle srede, bilo je planirano da Makabi Tel Aviv igra protiv Makabija iz Haife u polufinalu Kupa, onda je taj meč odložen za četvrtak, pa do daljnjeg, zbog raketiranja Tel Aviva i rata Izraela sa Palestinom.

Pešić je na vreme otputovao za Dubai i našao se na bezbednom, odakle je došao do Srbije.

Povodom odlaska, oglasio se na Instagramu.

„Pozdrav svima, kao što svi već znate, otišao sam iz Izraela i znate razlog, žao mi je zbog ove situacije i svega što se dešava vašoj zemlji. Nisam se osećao bezbedno, kao što možete zamisliti, nije bilo lako ni za moju najbližu porodicu. Moja supruga i sin nisu mogli da budu opušteni dok se nisam vratio u svoju zemlju. Želim još jednom da uputim reči zahvalnosti svima za razumevanje i mogućnost da budem sa svojom porodicom u ovim trenucima. Hvala i sportskom direktoru Baraku i svim tim menadžerima, pomogli su svim strancima da odu u svoje zemlje u ovom trenutku. Još jednom ste pokazali koliko ste veliki klub i koliko poštujete svoje igrače. Hvala vam“, napisao je Pešić.

On je otišao iz Izraela sa saigračem i kumom – Uroš Nikolić je još dobio mogućnost da ode iz Makabija.

„Uhvatili smo kum i ja avion u poslednjoj sekundi i došli smo u Dubai, pa sad gledam kako da odavde dođem do Srbije. Bilo je priče da će u ponedeljak sve da se smiri, ali oni su opet napadali Tel Aviv, i Liban je krenuo, ko zna šta će sve da se desi, a da se vraćam na dve utakmice i da jurim ako opet ispadne nešto, ne pada mi na pamet, iskreno“, rekao je Pešić za Nova.rs pre dva dana.

Prethodno je odlazak najavio čim je počelo raketiranje Tel Aviva.

„Ne ulazim u njihove stvari, ali znam, prvom prilikom, ako budem nešto osetio, da sam nesiguran ili da osetim neki problem, niko me neće sprečiti da sednem na prvi avion i odem kući. Ne zanima me ni ugovor. Poslao sam moje pre 10 dana kući, jer se sezona završava za 20 dana. Malo mi je lakše jer nisu tu, jer nikad ne znaš šta može da se desi. Ovako sam sam, pa mi je lakše. Ovde je stvarno inače lepo, ali stvarno mi nije jasno, sedam meseci živiš zatvoreno, korona je, i odjednom kad se sve otvorilo, stvaraju se neki drugi problemi“, kaže Pešić za Nova.rs.

Foto: instagram.com

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare