Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde po sedmi put zaredom postali su šampioni Srbije, ovoga puta četiri kola pre kraja Superlige.

Crveno-beli su na svom terenu savladali TSC sa 2:1, dok je Partizan nešto ranije poražen od Vojvodine u Humskoj sa 2:3. Tako je razlika između večitih rivala na tabeli trenutno nedostižnih 14 bodova, dok je Partizanu ugroženo i drugo mesto, pošto TSC zaostaje samo četiri boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada na svom terenu primite tri gola, kada protivnik ima više šuteva (10-11) i veći posed lopte (61%), onda se baš i ne može reći da ste igrali dobro u odbrani. Međutim, nedavno izabrani glavni trener Partizana, Albert Nađ, posle poraza od Vojvodine imao je i te kako zanimljivu izjavu.

„Morali smo mnogo bolje u napadu, defanzivno nismo bili toliko loši, iako smo primili tri gola. Morali smo bolje u napadu u situacijama četiri na tri, četiri na dva. Igrali smo protiv izuzetno kvalitetne ekipe. Rekao sam i pre utakmice, da je Vojvodina u ovom momentu najbolja ekipa u ligi i najbolje igra. Idemo dalje da se borimo“, rekao je Nađ posle meča.

Upitan da li je sada cilj drugo mesto, odgovorio je sledeće:

To je bio cilj od početka prvenstva. Recept je da probamo da pobeđujemo.“

Albert Nađ, Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Od slavnog kluba Partizan je spao na to da se pre početka sezone miri sa tim da neće biti šampion i to očigledno prihvata, bar ako je verovati Nađu.

Pa, nije ni čudo što navijači sa južne tribine bojkotuju utakmice. Koji to navijač Partizana želi da se u startu pomiri sa tim da neće biti šampion? Koji navijač Partizana se zadovoljava drugim mestom u šampionatu? Koji navijač Partizana se unapred zadovoljava neuspesima?

Međutim, nije Nađ kriv što je Partizan spao na te grane, mada je i on deo kluba već dugi niz godina, a videćemo koliko će se proslaviti kao glavni trener. Ako je suditi po onome što su doživljavali njegovi prethodnici, ne piše mu se baš dobro, ali o tome svemu kad dođe ili bolje reći prođe vreme.

Nije Nađ mnogo pogrešio – drugo mesto je trenutno Partizanova realnost, mada veliko je pitanje da li će na njemu i ostati ili će dodatno potonuti kao prošle sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Crvena zvezda na papiru jeste jača ekipa, ima zvučnija imena i bolje finansijske uslove godinama unazad, ali da li i pored svega toga u taboru Partizana treba da kažu da je cilj drugo mesto? Mislim da se nijedan navijač nikada neće složiti sa tim.

Oni koji sede u upravi kluba već godinama odgovorni su za to što je Partizanu cilj drugo mesto i što više od toga ne može već evo sedam sezona.

Ne treba zaboraviti da je Partizan ove sezone bio jesenji šampion, da je pobedio Zvezdu u Humskoj sa 2:1, a onda kasnije izvukao i remi na Marakani (2:2), pre nego što je dvaput zaredom izgubio. Crveno-beli jesu pokazali ove sezone da su bolji tim i zašto je to tako, ali daleko od toga da Partizan nije imao svoje šanse.

Međutim, koliko je prvi deo sezone u Superligi Srbije bio iznad očekivanja, tako je ovaj drugi ispod svih. Pet poraza u nizu, promena trenera u katastrofalnom trenutku…

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

I sve dok Partizanu cilj bude drugo mesto, više od toga neće ni moći, već će gledati kako Zvezda osvaja titule, dok će navijači i dalje biti u bojkotu, a oni glavni i odgovorni u foteljama.

Konferencija Alberta Nađa posle poraza od Vojvodine

Nije zamišljao baš ovakav debi na klupi crno-belih.

„Nisam naravno zamišljao ovakav debi, ali to je fudbal. Mnoge utakmice smo i dobijali na ovakav način. Prvo poluvreme smo pustili niz vodu dok smo u drugom bili mnogo bolji. Bilo je i situacija gde smo možda i mi mogli da završimo ranije, ali ponavljam, Vojvodina je odlična ekipa i pokazali su još jednom da su u najboljoj formi u ligi”, rekao je Nađ posle meča.

Ekipa ni psihički nije na visokom nivou.

„Videlo se pogotovo u prvom poluvremenu da su igrači u grču. Plašili su se da ne pogreše u dodavanju. Dosta problema nam je pravio Seri po boku. Imali smo i mi šanse, mogli smo i mi možda da rešimo meč ranije, ali na kraju zaslužena pobeda Vojvodine“.

Foto: Starsport

Dotakao se i partije Mateuša Saldanje.

„Sigurno da je odsustvo od dva meseca mnogo uticalo na njega. Videli ste i sami, nije mogao dobro da se kreće. Dobio je umalo i crveni karton, ne znam iz kog razloga. Kada se podvuče crta što se njega tiče, nije ispunio zahteve oko kojih smo se dogovarali.“

Neće biti lako do kraja sezone.

„Uvek je teško kad se izgubi. Najteže je igračima, stručnom štabu, ali na nama je da se pripremamo za Kruševac i da nastavimo da treniramo. Moramo svi da shvatimo da imamo neke stvari da rešimo“.

Niz od pet poraza je više nego zabrinjavajuć.

„Ne sećam se da smo ikada imali niz od pet poraza, ali je bilo teških situacija. Svu odgovornost snosim ja i nemam problem da mi se zviždi i skandira, ali ne može niko da me ubedi da neko voli više Partizan od mene. Svakako je da su igrači utučeni, nezadovoljni i tužni, međutim, vrlo brzo možemo da okrenemo situaciju u našu korist“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare