Španija-Engleska, finale EURO 2024 Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je da se sprema za mečeve Lige nacija koji je čekaju u razmaku od tri dana.

Prvo u Beograd 5. septembra od 20.45 gostuje selekcija Španije, koja je pre manje od dva meseca postala evropski prvak na turniru u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Potom se tri dana kasnije igra u gostima reprezentaciji Danske od 18 časova i dok selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ima problema da sastavi ekipu zbog povreda i porodičnih razloga igrača, Španci, čini se, tih problema nemaju.

Oni su u ponedeljak okupili moćnu ekipu i trenirali u Las Rozasu pred mečeve dok su na spisku selektora Luisa De La Fuentea dobro poznata imena.

David Raja, Aleks Remiro i Robert Sančez konkurišu za mesto na golu, Dani Karvahal, Oskar Mingeza, Robin Le Norman, Dani Vivijan, Ajmerik Laport, Pau Tores, Mark Kukurelja, Aleks Grimaldo su tu u odbrani.

Vezni red će činiti Rodrigo, kao jedan od najboljih fudbalera na svetu, Fabijan Ruiz, Martin Zubimendi, Pepelu, Aleks Garsija, Pedri i Dani Olmo koji je blistao na Evropskom.

U napadu će biti neke od mladih zvezda koje su Španiji i donele naslov prvaka Evrope poput Lamina Jamala, Ferana Toresa, Nika Vilijamsa, Jeremija Pina, Mikela Ojarzabala, Hoselua i Ajozea Pereza.

Zanimljiv je i način na koji je ekipa predstavljena, nakon što su imena taksativno navedena još pre tri dana, De La Fuente je u učionici na tabli pred decom ispisao ekipu.

Španci su u ponedeljak podelili i snimak sa treninga svog prvog tima, a ako se gleda i samo na papiru, Srbija neće imati nimalo lak posao u prvom meču novog prvaka Evrope otkako je vratio taj epitet.

BONUS VIDEO: Gol Kelna protiv Šalkea iz brzog kontranapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare