Foto: EPA-EFE/LARS BARON / POOL DFL

Crvena zvezda uveliko radi na pojačanjima za Ligu šampiona i uskoro bi Silas Katompa Emvupa, krilni fudbaler Štutgarta, mogao da postane i zvanično fudbaler crveno-belih, koja želi i mora da posao oko pojačanja završi pre isteka roka za registraciju igrača u Ligi šampiona.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Silas bi potencijalno bio treće pojačanje crveno-belih, ali su čelnici šampiona Srbije fokusirani da prvo potvrde sve detalje oko ozvaničenja dolaska Nemanje Radonjića i Radeta Krunića.

Uvereni su iz redova crveno-belih da će nakon toga, do kraja dana, sve dogovoriti sa Silasom, koji je već nekoliko sezona u Štutgartu.

PROČITAJTE JOŠ

Silas je karijeru započeo u francuskom Alesu, da bi 2018. godine prešao u ekipu Pariza.

Upravo se odatle uputio u Štutgart 2019. godine u transferu vrednom osam miliona evra i tamo je pokazao da je kvalitet za Ligu šampiona.

Reprezentativac Konga koji ima 25 godina u Bundesligi je na 91 meču postigao 21 gol i uz to upisao i 12 asistencija. Ukupno je za nemački tim odigrao 132 utakmice i na svom kontu ima 35 golova i 21 asistenciju.

Ako sve prođe kako treba u toku dana, Silas će biti jedno od najvažnijih pojačanja za Zvezdu ove sezone.

Do kada Zvezda može da registruje igrače za Ligu šampiona

Prema propisima UEFA, Zvezda ima rok do ponoći da dovede pojačanja, kako bi se ona našla među 25 fudbalera na takozvanoj „A“ listi koji će moći da budu deo tima u Ligi šampiona.

Crveno-beli igrače mogu da dovode do 13. septembra, dokad traje prelazni rok u Superligi Srbije, ali bi igrači koji dođu nakon 3. septembra mogli da budu registrovani samo za nastupe u domaćem šampionatu, ne i za mečeve u Evropi.

Naredni rok za registraciju igrača u Ligi šampiona je 6. februar 2025. godine, kada će ekipama biti dozvoljeno da naprave tri promene u igračkom kadru u odnosu na jesenji deo takmičenja.

Drugim rečima, Zvezda će te promene moći da napravi ukoliko ligaški deo Lige šampiona završi bar na 24. mestu i tako obezbedi mesto u nokaut-fazi Lige šampiona.

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare