Foto: FK Crvena zvezda

Silas Katompa Mvumpa, najveće pojačanje Crvene zvezde ovog leta, poslao je poruku navijačima crveno-belih pred meč 8. kola Superlige Srbije u kome će njegov tim igrati protiv Napretka (subota, 20 časova).

Silas (25) igra na poziciji krila i napadača, narednih godinu dana provešće u Zvezdi, uz mogućnost otkupa od Štutgarta na kraju sezone.

„Bliži se prva utakmica, jedva čekam da debitujem i zaigram na Marakani. Radujem se što ću konačno imati priliku da osetim atmosferu o kojoj su mi toliko pričali. Zvezda je veliki klub, sa bogatom istorijom. Na utakmici protiv Napretka ćemo obeležiti i 61. rođendan stadiona, što je zaista fantastičan podatak. Očekujemo veliki broj zvezdaša, kao i svuda u Evropi znam da se navijači užele klupskog fudbala tokom reprezentativne pauze. Radujem se ispunjenim tribinama i nadam se da ću već na početku ispuniti očekivanja“, poručio je Silas.

PROČITAJTE JOŠ

Silas je karijeru započeo u francuskom Alesu, da bi 2018. godine prešao u ekipu Pariza.

Upravo se odatle uputio u Štutgart 2019. godine u transferu vrednom osam miliona evra i tamo je pokazao da je kvalitet za Ligu šampiona.

„Iako sam nedavno stigao u Crvenu zvezdu, zaista se sjajno osećam u Beogradu, svi su me jako lepo prihvatili. Upravo to će mi mnogo značiti jer nas očekuju utakmice na skoro svaka tri dana, što nikada nije lako. Trenutno smo fokusirani samo na meč protiv Napretka, a kasnije ćemo razmišljati o Ligi šampiona i večitom derbiju. Motivisan sam da na prvoj utakmici u Zvezdinom dresu obradujem naše navijače trijumfom, koji bi bio sjajna uvertira za nastavak ovog takmičarskog ciklusa. Verujem u veliku podršku zvezdaša i da će uveličati proslavu rođendana dolaskom na stadion“, zaključio je Silas.

Reprezentativac Konga koji ima 25 godina u Bundesligi je na 91 meču postigao 21 gol i uz to upisao i 12 asistencija. Ukupno je za nemački tim odigrao 132 utakmice i na svom kontu ima 35 golova i 21 asistenciju.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle Srbija – Španija u Ligi nacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar