EPA-EFE/Ettore Griffoni

Serđi Roberto ovog leta napravio je veliki zaokret u karijeri, pa je iz Barselone otišao u Komo, klub koji je tek ušao u italijansku Seriju A.

Nakon 15 godina u Barseloni odlučio je da promeni sredinu, ali će i u Komu sarađivati sa Seskom Fabregasom, bivšim igračem katalonskog kluba.

Fabregas je kao trener uveo Komo u Seriju A, a sada tamo želi i da ostane, te napravi neki rezultat vredan pažnje.

Iako je imao ponude iz raznih krajeva Evrope, pa i Premijer lige, Roberto nije imao dilemu kada je stigao Fabregasov poziv.

„Imao sam ponude iz Španije, sa Bliskog Istoka, i druge iz Evrope, kao i iz Premijer lige i Serije A, ali kada sam razgovarao sa Fabregasom prvi put, shvatio sam koliko je Komo ozbiljan klub“, rekao je Roberto.

PROČITAJTE JOŠ:

Evocirao je i uspomene na dane provedene u Barseloni, gde su mu mentori i saigrači bili legende fudbala. Kasnije je i sam Roberto postao kapiten Barselone.

„Imao sam sreću da su mi kapiteni bili Pujol, Ćavi, Mesi, Inijesta, Buskets, koji su mi bili idoli, legende. Kada je došlo vreme da ja stavim traku oko ruke, setio sam se kako su me učili, i ja sam učinio sve da pomognem mlađim fudbalerima, da im dajem savete, i vodim ih na najbolji mogući način. Jako sam se trudio da budem najbolji kapiten“, kaže Serđi Roberto.

Raduje se saradnji sa Fabregasom.

„On je bio jedan od najboljih igrača na svetu i jedva čekam da počnem ovu avanturu sa njim. Trenersku kariejru je tek počeo i siguran sam da ćemo pomoći jedan drugom u novom izazovu“.

Serđi Roberto još uvek nije počeo nijednu utakmicu za Komo, ali to će se sigurno desiti u bliskoj budućnosti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar