Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nema mira za Savu Miloševića. Posle glasina da napušta Partizan i da preuzima Aston Vilu, te da je doživeo neprijatnost s "grobarima", poslednja glavobolja nosi ime Umar Sadik. Nigerijac je nedopustivim ponašanjem na terenu primorao trenera crno-belih da posegne za merama "disciplinovanja".

Ipak, to je izuzetno opasna igra u kojoj je u pitanju ulog od oko 15 miliona, jer u slučaju da ga Savo preseli na klupu, na kraju bi klub mogao da izvuče najdeblji kraj.

Mora da se zna ko je gazda i tu nema spora, ali Milošević mora da bude izuzetno oprezan u „očinskim“ merama koje je već počeo da sprovodi nad Sadikom, koji je od povratka fudbala u kontra-ritmu, bar kada je glava u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

Napadač Partizana se uželeo fudbala, golova i asistencija, tu nema spora, ali je „izgubio kompas“ i oglušio se o dogovor iz svlačionice. Na prvoj utakmici crno-belih posle restarta Superlige protiv Mladosti iz Lučana (4:1), Sadik je zatresao mrežu iz penala, samo što je prethodno oduzeo loptu Bibrasu Nathu.

Takvo nedopustivo ponašanje iznerviralo je trenera Miloševića, pa je posle samo tri minuta izveo obojicu iz igre, a na Sadika se obrušio već na klupi za rezervne igrače. I umesto da Nigerijac nauči lekciju, on se u Kupu Srbije protiv Radnika (1:2) ponovo usudio da „šefa“ izbaci iz takta. Razlog je ovoga puta bio sebičluk i neprofesionalno pristupanje obavezama na terenu.

Crno-beli su izborili plasman u polufinale, ali Sadik koji ima dabl-dabl učinak u Superligi, gde je postigao 12 golova uz isto toliko asistencija, ponovo nije dočekao kraj meča na terenu, već je zamenjen u 83. minutu.

Ponovo je Milošević bio primoran da „riba“ neposlušnog učenika.

„Neki igrači polako troše kredit. Sadik je jedan od njih. Ali, kao što sam već rekao rešavaćemo takve stvari u okviru porodice. Prosto, neke stvari ne idu“, rekao je Milošević posle eliminacije Radnika iz Kupa Srbije.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dva dana kasnije javnosti je poručio da ne želi više ni reč o Sadiku, da je to završena priča, ali je činjenica da problem neće biti tek tako rešen. U slučaju da Milošević odluči da „disciplinuje“ golgetera, jasno je da bi klub mogao na kraju da bude na najvećem gubitku, pošto niko neće želeti da kupi igrača koji ne igra i čija je forma u drastičnom padu.

Tokom zime su odbijene ponude od 10 i 12 miliona evra, spekulisalo se da postoji i klub koji je voljan da plati i 15 miliona evra za Sadika, koji je najplaćeniji igrač u istoriji Partizana. Crno-beli su od Rome otkupili prošle godine njegov ugovor za 1,7 miliona evra i „kockanje“ u vidu disciplinskih mera i selidbe na klupu, moglo bi skupo da ih košta.

Povodom goruće teme u Humskoj, kontaktirali smo bivšeg trenera Partizana Vladimira Vermezovića, koji je bio idealan sagovornik, s obzirom na to da je radio u Africi, te odlično zna kakvog su temperamenta tamošnji fudbaleri.

„Nema veze odakle dolaze igrači, nisu u Africi svi takvi kao Sadik. Generalno, tu je u pitanju njegova ličnost, to što je na svoju ruku. Takođe, ne vidim neki poseban i nerešiv problem oko toga što je uzeo da izvede penal koji nije bio njemu namenjen. Trener, u ovom slučaju Savo Milošević, to mora da sankcioniše. Siguran sam da će Sadik da pretrpi nekakve sankcije. Ne sumnjam da će Savo da reši problem, pošto mora da se zna ko je ko. Video sam sve šta se dogodilo i mislim da treba da snosi sankcije jer nije ispoštovao dogovor iz svlačionice“, rekao je Vermezović za Nova.rs.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na konkretno pitanje da li se Partizan kocka s milionima u slučaju da Milošević počne da „disciplinuje“ Sadika, Vermezović je dao iskren odgovor:

„To je sad kompleksno pitanje. Da li hoćete mir u ekipi ili hoćete biznis. Red mora da postoji. Koliko ko košta i ko je koliko plaćen, to je u fudbalu potpuno nebitno. Reč trenera mora da se poštuje i tu se svaka priča završava“, poručio je bivši trener Partizana, koji je u Africi sedeo na klupi Orlando Pajretsa.

Crno-beli u 28. kolu Superlige u subotu od 16.30 gostuju Spartaku u Subotici i biće to prilika da se vidi da li je Milošević rešio da Sadika preseli na klupu, ili su posle sastanka „u četiri oka“ rešene nesuglasice i Nigerijac je spreman da se urazumi, pošto je to jedina dobitna kombinacija za mir na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar