Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Imaće nekoliko dilema trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, pred meč prvog kola Lige šampiona koji će šampion Srbije igrati protiv Benfike na Marakani od 18.45.

Dovela je Crvena zvezda veliki broj pojačanja tokom leta. Neka od njih su već napustila klub, dok će neka biti u startnoj postavi protiv Benfike.

Klub su napustili Nemanja Stojić i Puma Rodrigez, dok će se u startnih 11 protiv Portugalaca gotovo sigurno naći Silas i Rade Krunić.

PROČITAJTE JOŠ

Na golu se očekuje Izraelac Omri Glazer koga je tokom početka sezone zbog povrede menjao Marko Ilić.

U odbrani je manje-više sve poznato i ostaje da se sačeka odluka Milojevića u vezi drugog štopera, pošto je mesto Nasera Đige bez upitnika.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Za to mesto konkurišu kapiten Uroš Spajić, kao i Vanja Drkušić, pozajmljeni igrač Zenita.

Na bekovskim pozicijama igraće Ognjen Mimović (desno) i Jang Vu Seol (levo). Tik uz Krunića u sredini boriće se Timi Maks Elšnik koji se pokazao kao veoma bitan igrač u ovom timu Zvezde.

Blagu dielmu po pitanju izbora igrača Milojević je imao u špicu napada, ali se čini da je Bruno Duarte bliži izlasku na teren od starta meča od Šerifa Endijajea.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trojka iza Brazilca biće Silas na desnoj strani, Piter Olajinka na levoj, dok će kao prednji vezni igrati Mirko Ivanić.

Da je možda i ranije debitovao Nemanja Radonjić ove sezone, možda bi se i on istakao kao prva opcija na levoj strani, ali sve je izvesnije da će meč početi sa klupe.

Šta Zvezda treba da zna o Benfici?

Nekadašnji šampion Evrope Benfika i ekipa koja je preprošle sezone igrala četvrtfinale Lige šampiona možda nije tako moćna kao prethodnih godina, ali se i dalje radi o moćnom sastavu koji u Beograd dolazi da pokupi kajmak i za to ima jake adute.

Iako u Beogradu prema poslednjim informacijama neće igrati Renato Sančesa koji je 2016. godine smatran najvećim talentom svetskog fudbala, ali je od toga pokazao smao deo, Benfika i dalje ima moćan sastav koji je loše počeo sezonu.

Ceh je platio Rodžer Šmit koji ih je pre dve godine odveo među najbolje timove stargo kontinenta, a sada je posle očajnog starta morao da ode sa klupe.

Benfika je prekinula loš niz pobedom protiv Santa Klare po vođstvom Bruna Laža koji je već jednom bio na klupi giganta iz Lisabona.


Potencijalan sastav Zvezde za Benfiku:

Glazer – Mimović, Điga, Spajić (Drkušić), Seol – Krunić, Elšnik – Silas, Ivanić, Olajinka (Radonjić) – Duarte.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar