Đorđe Despotović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Skroman vikend je iza nas kada je reč o učinku srpskih fudbalera u najjačim ligama širom Evrope.

Dok nacionalni tim čekaju promene, verovatno i novi selektor, „orlovi“ nisu baš blistali.

U centru pažnje našao se napadač Rubina Đorđe Despotović koji je nastavio sa dobrim partijama. Meč sa CSKA iz Moskve nije počeo jer se tek oporavio od povrede, ušao je u 56. minutu i tri minuta kasnije postigao pobedonosni gol za konačnih 1:0 protiv favorizovanih „armejaca“.

Nažalost, u 81. minutu je morao da napusti teren i još se ne zna kakvo mu je tačno zdravstveno stanje.

Ono što se zna je da deli vrh liste strelaca Premijer lige Rusije sa Artjomom Dzjubom, napadačem Zenita, pošto su obojica postigla po 7 golova.

U Francuskoj se radovao samo Mihailo Ristić, čiji je čiji Monpelje je ostvario važan trijumf u gostima protiv Lorijena (1:0), a srpski reprezentativac odigrao je ceo meč.

Strazbur Stefana Mitrovića osvojio je bod u meču sa Renom (1:1), a srpski štoper i kapiten Strazbura isključen je u 40. minutu. Ni golman Predrag Rajković neće po dobrom pamtiti vikend, pošto je njegov Rems poražen na teškom gostovanju u Lionu 3:0 i nije mogao mnogo toga da učini.

PROČITAJTE JOŠ Super su Mladenović i Tadić, ostali Srbi pali kao “pokošeni”

Dušan Tadić je ostvario novu, rutinsku pobedu sa Ajaksom, na gostovanju Emenu 5:0 u 10. kolu Eredivizije. Kapiten holandskog velikana odigrao je prvo poluvreme, do pauze je već bilo 3:0, pa nije bilo potrebe više da se umora jer „kopljanike“ čekaju obaveze u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

U Italiji naši reprezentativci nisu imali mnogo uspeha, Nikola Milenković i Dušan Vlahović (pogodio stativu) bili su od prvog minuta na terenu u meču sa Milanom koji je slavio 2:0, pa je produžena rezultatska kriza „Viole“.

Filip Đuričić nije mogao da spreči poraz Sasuola u 9. kolu Serije A od Intera (0:3), u čijem protokolu nije bilo Aleksandra Kolarova. Darko Lazović se posle reprezentativne pauze još nije stavio na raspolaganje treneru Verone, koja slavila u Bergamu protiv Atalante (2:0).

Interesantno da ni Sergej Milinković-Savić nije bio akter duela Lacio – Udineze (1:3), već je ostao na klupi. Torino Saše Lukića ovog ponedeljka dočekuje Sampdoriju.

U Bundesligi se istakao Filip Kostić, asistencijom u remiju njegovog Ajntrahta iz Frankfurta sa Unionom Berlinom 3:3. Mijat Gaćinović na terenu je proveo bukvalno poslednje sekunde nadoknade u dresu Hofenhajma na gostovanju Majncu (1:1).

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Luka Jović je zbog korone preskočio brukanje Reala sa Alavesom i poraz 1:2 usred Madrida. Nemanja Gudelj je odigrao poslednja četiri minuta u pobedi Sevilje od 1:0 na gostovanju Ueski.

Hetafe na svom terenu odigrao 1:1 sa Atletik Bilbaoom, a Nemanja Maksimović nije bio u protokolu domaće ekipe.

Ovog ponedeljka od 21 čas Marko Dmitrović trebalo bi da čuva mrežu svog Eibara na gostovanju Betisu, za kraj 11. kola La Lige. Isto tako, i Aleksandar Mitrović sa Fulamom od 18.30 gostuje Lesteru u pretposlednjem duelu 10. runde Premijer lige.

Meč istog kola preskočio je Luka Milivojević jer odrađuje crveni karton, a njegov Kristal Palas izgubio je kod kuće od Njukasla 0:2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar