Foto: EPA-EFE/JONAS EKSTROMER

Sven Goran Erikson, legendarni fudbalski trener, sahranjen je u rodnom Torsbiju u Švedskoj.

Erikson je preminuo u 76. godini nakon borbe sa rakom pankreasa.

Službi je prisustvovalo 600 zvanica, a među njima su bili bivši fudbaleri koje je Erikson u karijeri vodio, zatim bivše kolege, rivali, poput Dejvida Bekama, Roja Hodžsona…

PROČITAJTE JOŠ...

Eriksona je na put bez povratka ispratilo više stotina ljudi ispred crkve Friksande, koji su došli kako bi mu odali poštu.

Tokom službe su izvedene numere „Sailing“, „Candle in the wind“ i „Volare“, dok je Ingela Alvskog, sveštenica, u propovedi istakla da će Erikson ostati upamćen kao voljeni otac, neko ko nikada nije kasnio, nije voleo odmore, ali i kao dobar salsa igrač:

„Sven-Goran je bio psihički jak, čak i u nevolji. Imao je gvozdenu volju i nikada nije odustajao. Uprkos bolesti, njegovi poslednji meseci bili su puni života“, rekla je ona.

Potom je kovčeg iznet iz crkve, a duvački orkestar je izveo još dve čuvene numere – pesmu navijača Liverpula „You’ll naver walk alone“ i pesmu iz Diznijevog crtanog filma „Knjiga o džungli“, „Bare Neccessities“.

Tokom karijere je osvojio 18 trofeja u 12 klubova, a ljubitelji fudbala u Srbiji ga najviše pamte po eri u Laciju, gde je osvojio titulu sa timom za koji su igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar