Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Fudbaleri Mančester junajteda poraženi su od Rome 3:2 u revanš meču polufinala Lige Evrope, ali su prošli u finale takmičenja.

Utakmica odigrana na rimskom Olimpiku bila je formalnost za igrače Junajteda koji su u prvom susretu pregazili Romu sa 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

„Crveni đavoli“ će u finalu takmičenja igrati protiv Viljareala, koji je posle 2:1 u Španiji, na Emirejtsu odigrao nerešeno s Arsenalom 0:0.

„Vučica“ uprkos tome nije htela olako da se preda, a da je Edin Džeko pogodio u drugom poluvremenu kada je bilo 2:1 za Romu, ko zna šta bi bilo do kraja.

Ovako, Junajted je na krilima sigurnosti i iskustva Edinsona Kavanija praktično „zatvorio“ meč u 68. minutu, kada je ugasio sve nade Italijana.

Junajted je poveo u 39. minutu baš golom Urugvajca. On je dobio pravovremeni pas od Freda iz sredine, ali je hladnokrvno pucao u maniru čistokrvnog centarfora i Antonio Mirante je na golu Rome bio nemoćan – 1:0.

Prethodno je Kavani pogodio i prečku, pa je prednost Mančestera mogla da bude i veća posle prvih 45 minuta.

U nastavku je bilo znatno interesantnije. Roma je u 57. minutu preko Džeka poravnala na 1:1, a onda je Brajan Kristante bio precizan na asistenciju Lorenca Pelegrinija u 60. minutu.

Četiri minuta kasnije na terenu se našao i Nemanja Matić umesto Pola Pogbe, pa je bila jasna namera Ole Gunar Solskjera da sačuva siguran prolaz dalje.

Taj prolaz je postao izvesniji kada je Kavani u 68. minutu izjednačio na 2:2, pa ni pogodak Poljaka Nikole Zalevskog nije zalečio Romu.

Zalevski je postigao pogodak u 83. minutu, samo sedam minuta pošto je na terenu zamenio Pedra i obezbedio je Romi bar utešan trijumf, ako ne prolaz u finale Lige Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar