Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Milan Rodić, levi bek Crvene zvezde, po sedmi put je došao do šampionske titule i tako postao najtrofejniji pojedinac u istoriji tima sa Marakane.

Mnogi će reći da je Rodićevo vreme prošlo, veliki broj navijača mu još uvek zamera bespotreban prekršaj nad Aranđelom Stojkovićem u 171. večitom derbiju, ali je i najvećim kritičarima jasno da je momak rođen u Drvaru 1991. godine postao sinonim za reč „šampion“ kada je Zvezda u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ...

Nekadšnji fudbaler OFK Beograda je, nakon četiri godine u Rusiji gde je igrao za Zenit i Krila Sovjetov, 2017. godine u letnjem prelaznom roku stigao na Marakanu, i od tog trenutka je nezamenljiv kraj leve aut linije.

U Zvezdinom dresu se izborio i za mesto na Svetskom prvenstvu 2018. godine (mada nije zabeležio nastup), a sa crveno-belima je titule osvajao u sezonama 2017/18, 2018/19, 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23 i 2023/24.

On je tako nadmašio čuvenog Rajka Mitića, po kom i stadion u Ljutice Bogdana nosi ime, bar kada je u pitanju broj osvojenih šampionata – prva Zvezdina zvezda šest puta je osvojila naslov najboljeg tima Jugoslavije.

Ipak, računajući sve, Rodić zaostaje jedan trofej, s obzirom na to da je Mitić pored šest titula osvojio i četiri Kupa Jugoslavije uz Mitropa kup., a levi bek tima sa Marakane ima, pored sedam titula i tri trofeja u srpskom najmasovnijem takmičenju.

„Mislim da mi je ovo i najveće dostignuće u karijeri, kada se uzme u obzir kakve su sve legende nosile Zvezdin dres. Drago mi je što sam postao igrač sa najviše osvojenih titula, i to u klubu za koji ceo život navijam i za koji sam maštao da zaigram.

Naravno, timski uspeh je uvek ispred pojedinačnog, tako da me najviše raduje činjenica da smo osvojili sedmu titulu u nizu. Verujem da ćemo uspeti da osvojimo i Kup Srbije, jer nam je cilj i četvrta dupla kruna u nizu. Očekuje nas i proslava titule, nestrpljiv sam. Mislim da ću u ovoj proslavi titule uživati više nego u bilo kojoj ranije“, rekao je Rodić za zvanični sajt Zvezde nakon pobede nad TSC-om od 2:1 kojom je Zvezda i matematički obezbedila titulu, a govoreći o predstojećem finalu Kupa Srbije protiv Vojvodine.

BONUS VIDEO Isključenje Kristijana Ronalda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar