Foto: EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY

Taribo Vest je pronašao spas u veri po završetku bogate karijere, a Roberto Firmino usred aktuelne karijere. Obojica su postali sveštenici (pastori), ali je Firmino to uradio na krajnje nesvakidašnji način.

Bivši superstar Liverpula odlučio je da postane evangelistički sveštenik (pastor).

PROČITAJTE JOŠ

Posveta je održana u njegovom rodnom gradu Maseio u crkvi Manah, a upravo nju je i sam osnovao sa suprugom Larisom Pereirom i dvojicom sveštenika Žairom Fernandesom i Keilom Medeirosom.

„“Tri godine Manah crkve. Kakva nezaboravna noć… Otkad smo upoznali Hrista, želimo da ljudi upoznaju tu ljubav. Sada imamo još jednu odgovornost: biti pastori“, napisao je na Instagramu 32-godišnji centarfor.

Firmino je i dalje aktuelni fudbaler, ali je sada odlučio da pronađe drugo zanimanje. Manah crkva ima i dva hrama u Engleskoj gde je Firmino proveo osam sezona od 2015. do 2023. godine. Na vrhuncu moći je sa Mohamedom Salahom i Sadiom Maneom osvojio i Ligu šampiona 2019. godine.

Sakupio je 55 utakmica u dresu reprezentacije i postigao 17 golova. Brazilci evangelisti čine trećinu stanovništva države od 203 miliona ljudi.

BONUS VIDEO Gol Rašforda protiv Liverpula

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar