foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dragan Antić, trener Dinama iz Vranja, ne prestaje da šokira javnost. Ne samo da ne vidi nijedan problem u svom ponašanju koje "nije skandal jer nikog nije ubio", već je najavio da će ponovo učiniti isto i da se ne libi da ponovi verbalno nasilje. Uz sve to je našao i opravdanje koje je kilometrima daleko od bilo kakvog zdravog razuma.

“Šta glumiš, j… ti mamu”, vikao je Antić u Kruševcu za vreme meča Trajal – Dinamo Vranje, a u centru neprijatne situacije bila je i Jelena Cvetković, kao četvrti sudija.

PROČITAJTE JOŠ

Njoj se Antić čak i unosio u lice!? I tu se nije zaustavio, iako je dobio crveni karton… Bio je toliko ratoboran, uz salvu uvreda je krenuo i ka glavnom arbitru, pa je nekoliko redara moralo da reaguje kako bi se smirila situacija.

Cvetkovićeva se odmakla na bezbednu udaljenost, dok su Antića nekako uveli u tunel. Morala je i policija da reaguje jer se nedugo zatim popeo na tunel, kao da je želeo da zaokruži skandal.

Na konferenciji za medije je najpre govorio o Aleksandru Vučiću i Draganu Đilasu, a tek onda je došao na red i njegov crveni karton i sramno ponašanje. Ponašanje koje sam ne vidi kao problematično.

#related-news_0

„I u svim utakmicama da sam dobio crvene kartone, ali šta ima Dinamo, Vranje, srpski fudbal od toga što su oni kažnjeni. Zbog njih smo izgubili 10, 13 ili 15 bodova i u situaciji smo da se borimo za bodove, ko će sutra da kaže sudije su krive što je Recko ispao ili Dinamo, pa niko. Ljut sam na prijatelja koji me ‘opleo’ u ‘Vranjskim novinama’, opet su napravili skandal. Kakav skandal, pa nisam ubio nikog! Bunio sam se i borim se za grad, klub. Nikada se nisam bunio kada sam pošteno izgubio. Četvrti sudija je ženska, jesam je vređao i vređaću je hiljadu puta ako dođe opet. Tako kako se ona ponašala, to je bruka i sramota. Od prvog minuta je počela ‘nemoj da mrdaš mnogo, da napuštaš zonu’. Kad je bio faul nisam znao da li je faul ‘u 16’ ili napolju, ali je bio klasičan faul. Neki su rekli da je penal ili nije, ali mora da bude crveni karton ako nije penal. Ja joj kažem: ‘Da l si  videla ovo’, a ona mi kaže: ‘Ne vidim ja, daleko je’. Zamislite sudija koju šalje familija Tončev, koja je njihov izaslanik, nisam hteo da ih pominjem, ali moram. Pitao sam: ‘Šta si došla da sudiš kad ne vidiš na 40 metara’. Tada sam dobio prvi žuti karton, a drugi kada su napravili faul na Jezdoviću, još desetak metara dalje. Ona kaže: ‘Ma, nije ga ni pipnuo’. Kažem: ‘Sad vidiš još dalje, a pre toga nisi videla’. Tada sam joj rekao svašta, dobio sam drugi žuti“.

On je zatim objasnio da time što je otišao na tribine i postao „samo“ gledalac može da radi šta hoće, kao da pravila ponašanja zapravo ni ne postoje.

„Reagovao sam kako sam reagovao, onda je došao neki napumpani da me vuče. Ne može mene da vuče niko ako ja neću, ja ću sam da napustim i ja sam napustio i otišao na tribine. Došla je policija, ona ne može mene da natera da sednem, ja mogu da stojim gde hoću, ja sam publika. Zamislite kada bi policija isterivala zbog vređanja, svi vređaju, 50.000, treba ceo stadion da isteraju. Ponašali su se bahato i zbog toga nisam hteo da se sklonim, da vide da ne mogu da me nateraju. Ja sam gledalac, imam pravo da psujem, vređam, šta hoću da radim sa tribina. Mene psuju ovde, pa ne mogu da ispraznim ceo stadion. To je katastrofalno ponašanje sudije sa namerom da uništi Dinamo, pozvaću FSS da se ovo što pre reši jer je za jug Srbije ovo katastrofa. Da ispadaju Dubočica, Dinamo, Trajal, Pirot, pa i Jagodina. Zamislite da ispadnu svi, pa neka se napravi beogradska i vojvođanska liga i ne trebaju klubovi sa istoka da igraju. Sramota i žalosno! Treba hitno da se napravi reorganizacija zbog finasijskih poteškoća u kojima se nalazi ne samo Srbija, nego ceo svet zbog pandemije. Da se naprave dve grupe po 12 klubova, prva četiri da igraju plej-of, ostalih osam plej-aut. Da mi sa istoka igramo jednu, a Beograd i Vojvodina drugu. To je po meni idealno rešenje, razgovarao sam sa svim klubovima ovde i svi su za“, istakao je Antić koji ne samo da se nije pokajao zbog nasiljničkog ponašanja, već ga i promoviše kao obrazac.

Sve se ovo dešava u trenutku kada bivši reprezentativac Nemanja Matić govori kako je fudbal u Srbiji dotakao dno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar