Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Vređanje dame u ulozi sudije usred utakmice, pretnje arbitrima, paljenje njegovog automobila, priče o nameštanju mečeva - Dragan Antić Recko odavno ne bi smeo da ima mesto u srpskom fudbalu.

Trener, prvi čovek kluba, „bog i batina“ u Dinamu iz Vranja napravio je još jedan u nizu skandala, najblaže rečeno.

„Šta glumiš, j… ti mamu”, vikao je Antić u Kruševcu za vreme meča Trajal – Dinamo Vranje, a u centru neprijatne situacije bila je i Jelena Cvetković, kao četvrti sudija.

PROČITAJTE JOŠ

Njoj se Antić čak i unosio u lice!? I tu se nije zaustavio, iako je dobio crveni karton… Bio je toliko ratobaran, uz salvu uvreda je krenuo i ka glavnom arbitru, pa je nekoliko redara moralo da reaguje kako bi se smirila situacija.

Cvetkovićeva se odmakla na bezbednu udaljenost, dok su Antića nekako uveli u tunel. Morala je i policija da reaguje jer se nedugo zatim popeo na tunel, kao da je želeo da zaokruži skandal.

Kad jedan muškarac dozvoli sebi da digne glas na nežniji pol, to je prilično jasan odraz nemoći.

A, Recko Antić svoju nemoć demonstrira svako malo… Dok nadležni ćute, ili tek ponekad odreaguju, on radi šta mu se prohte. Možda i zato što je jedan od funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke.

Kako tvrde upućeni u Vranju, on se u maju prošle godine zarazio koronavirusom na „čuvenoj“ žurci posle koje je i buknula epidemija u ovom gradu. Ujedno se igrao sa sopstvenim i tuđim zdravlje, jer je više od 10 dana imao simptome i lečio se na svoju ruku pošto nije imao visoku temperaturu!

Na sve to je od 15. maja 2020. vodio i treninge i time ugrozio sve u klubu, verovatno i šire, usled nemarnosti i bahatosti.

Nešto malo pre toga, nakon što je sredinom marta 2020. stao fudbal u Srbiji usled korone, opet se, gle čuda, našao u centru pažnje. Zbog njegovog ponašanja reagovao je i Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, posle utakmice Dinamo – Grafičar odigrane pred praznim tribinama.

„Trener Dinama iz Vranja Dragan Antić na najprimitivniji način vređao je glavnog sudiju utakmice i pretio mu, zbog dosuđenog penala za protivnika, rečima ‘J**** ti mamu šiptarsku, zapamtićeš me’. Dokle će ovaj čovek urušavati ugled srpskog fudbala? Da li će mu neko stati na put? Da li je delegat utakmice zabeležio ovaj šovinizam?“, pitali su se u Sindikatu „Nezavisnost“.

Grafičar je slavio u pomenutom meču s 4:1 u Vranju.

Nešto više od dve godine ranije, u martu 2018, predvodio je protestnu šetnju kroz Vranje zbog odluke lokalne vlasti da klubu ne odobri sredstva iz gradskog budžeta za tekuću godinu.

Tom prilikom javno je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga je „glasao ceo vranjski Dinamo“, da reši problem.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„On je najbolji predsednik u poslednjih sto godina, ali oko sebe ima toliko lopova da to nije normalno“, rekao je Antić. Kao član SNS za svoje partijske kolege, gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i većnika za sport Nenada Đorđevića, rekao je, kako su prenosili lokalni portali, da su „zlo i sekta koja ne postoji na svetu“.

I da, pomenuti Antić i dalje maltretira ionako izmučen srpski fudbal. Ne tako davno je pričao i o „šefovom obećanju da će Vranje dobiti stadion vredan 10 miliona evra“.

Više puta je povlačio ekipu sa terena, optužio je svog golmana da je namerno puštao golove, javno je iznosio optužne o nameštanju utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije…

Protekle jeseni nespretna reakcija Miroslava Orlića, tada golmana Dinama, za tren je bila obišla fudbalsku Srbiju. Na susretu protiv Zemuna poklonio je gol rivalu u 70. minutu za pobedu 3:2, zbog čega je demonstrativno otišao u svlačionicu i potom ušao u sukob sa Antićem.

„Nisam iznenađen uvredama koje je na moj račun izrekao Antić, pa ga zato pozivam da zajedno odemo na poligraf, da se vidi ko prodaje utakmice. Trener Antić me je psihički ubio, kao i celu ekipu. Bilo je dana kada nismo imali šta da jedemo”, naveo je Orlić posle sporne utakmice.

Klub ga je odmah suspendovao i ceo slučaj prijavljen je nadležnim organima u novembru 2020.

Šamarao igrača

U junu 2019. godine ime Dragana Antića ponovo se našlo u žiži pošto je optužen da je šamarao i čupao za kosu jednog fudbalera posle utakmice Dinamo Vranje – Spartak Subotica. Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” obratio se zvaničnim saopštenjem da je Antić na poluvremenu pretukao Luku Ratkovića, zadavši mu udarce otvorenim šakama u glavu pred brojnim svedocima.

„Onakve golove ne može normalan čovek da primi. Čak i da ne znate da branite ne može da vam se desi tako da pogrešite. Ulažemo novac da bi došao neki kockar i uništio klub. Ovakvog igrača treba doživotno suspendovati i naplatiti mu štetu koju je naneo klubu”, rekao je tada Antić za Nova.rs.

Disciplinska komisija FSS više puta je kažnjavala Recka Antića, pa je u novembru 2018. suspendovan na 15 meseci zabrane rada u fudbalu zbog klevetanja. Ipak, partijska knjižica ili „dobro vladanje“ doneli su mu pomilovanje posle svega tri meseca.

Tako i u julu 2018. opet pretio sudijama, tokom duela sa Partizanom igranom u Surdulici, koji je pripao crno-belima golom Ognjena Ožegovića. Pogotku je prethodilo i isključenje fudbalera Dinama Đurića zbog drugog žutog kartona, što je bio „pravi razlog“ da Antić preti i gestikulira ka sudiji Anđeloskom.

„Nisam zadovoljan da Partizan mora da igra sa 14 igrača protiv jednog malog Dinama. Ovo je bruka i sramota. Ali mojim momcima svaka čast na igri i na borbi. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svakim“, rekao je tada Antić.

Nemile scene imao je i van terena, pošto mu je krajem septembra prošle godine zapaljen automobil u centru Vranja.

“Ujutru oko pet sati neki indijanac mi je zapalio kola. Znam da vetar duva iz Surdulice, lepljenje plakata prošle nedelje – to je ta, ista ekipa. Policija nikog nije uhapsila, a imali su sve. Ne znam šta radi načelnik i šta čeka. Možda je sledeće da mi podmetnu bombu ispod automobila. Moraću da zovem vrh države“, opet se Antić pozivao na Vučića i naglasio kako ga „niko neće oterati iz Dinama“.

Početak priče o Recku Antiću vraća na 2006. godinu kada mu je „prišivena etiketa“ da je navodno nameštao utakmice u nižim ligama Nemačke, a da je rezultate javljao prijateljima. Pisale su o tome “Vranjske novine” pre 15 godina, a tekst je oslovljen naslovom: „Uhapšen Dragan Antić Recko iz X u zatvor”, u kome se navodi da je Antić osumnjičen da je još s trojicom pripadnika mafijaške grupe lažirao rezultate u nemačkoj regionalnoj i Drugoj ligi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar