Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Dragan Antić, trener Dinama iz Vranja, reagovao je na pisanje našeg portala, a umesto da objasni neprikladno, sramno ponašanje na utakmici i verbalni napad na damu u ulozi sudije prvenstveno se bavio Aleksandrom Vučićem i Draganom Đilasom.

“Šta glumiš, j… ti mamu”, vikao je Antić u Kruševcu za vreme meča Trajal – Dinamo Vranje, a u centru neprijatne situacije bila je i Jelena Cvetković, kao četvrti sudija.

Njoj se Antić čak i unosio u lice!? I tu se nije zaustavio, iako je dobio crveni karton… Bio je toliko ratobaran, uz salvu uvreda je krenuo i ka glavnom arbitru, pa je nekoliko redara moralo da reaguje kako bi se smirila situacija.

Cvetkovićeva se odmakla na bezbednu udaljenost, dok su Antića nekako uveli u tunel. Morala je i policija da reaguje jer se nedugo zatim popeo na tunel, kao da je želeo da zaokruži skandal.

Na konferenciji za medije govorio je o više o politici, nego o sopstvenom nesportskom ponašanju.

PROČITAJTE JOŠ

Očekivano, umanjio je značaj svih negativnih stvari, a onda istakao u prvi plan druge detalje.

„Posebno od strane portala ili šta je već Nova.rs za koje nisam znao ni da postoje“, započeo je Antić, aludirajući na tekst pod naslovom „Za ovog SNS trenera više ne sme da ima mesta u sportu„.

Antić je našao način da se „opravda“.

„Oni su između ostalog pisali da sam ja trener SNS-a ili Vučićev trener. Ono što pravi novinari treba da istraže i da znaju je da sam trener od 2000. godine kada Srpska napredna stranka nije ni postojala. Kao trener sam, pored Srbije radio u Nemačkoj, Makedoniji i nikada nisam bio ničiji trener. A ako me već tako nazivaju, mogu reći da sam ponosan što sam Vučićev trener. Šta je on uradio za Srbiju za ovih osam godina, prethodna vlast nije uradila za 50 godina. I za one novinare koji ne znaju, SNS kao stranka je osnovana 2008. godine. Ja politički znalac nisam, ne bavim se politikom. Podržavam SNS i Vučića zato što sam video u njemu jednog idejnog vođu koji je pun želje, energije i snage da izvuče Srbiju iz pepela gde nas je prethodna vlast ostavila. Vučić nam je napravio puteve, fabrike, bolnice… Sve ono što su njegovi prethodnici uništili. Svoje znanje i sposobnosti je pokazao i sada za vreme ove pošasti gde je prvi nabavio vakcine, najviše vrsti. Nekima smeta uspeh tog čoveka. Ima i on svojih mana. Najveća je ta što ima ljude oko sebe koji mu možda rade i o glavi, dosta su i radali“, ističe Antić.

Istakao je neće trpeti vređanje.

„Ja sam čovek koji ne zna da ćuti i uvek kaže ono što misli kada mislim da sam u pravu. Grešim i ja, živ sam čovek. Kritikovao sam i većnika za sport u Vranju, Vranje zaslužuje veći budžet za sport. Zato što sam glasno govorio ono što i ostali sportski klubovi govore ali tiho, a to je da je mali budžet za sport. Ali sam se i toga umorio i povukao da se ne bih raspravljao sa drugim ljudima koji to ne zaslužuju. Ne mogu da trrpim da me vređaju lopovi kao Đilas, koji je opljačkao ovu državu i uzeo 600, 700 miliona ne znam ni sam tačnu sumu, čitam iz medija. Odakle njemu toliki novac i računi na Mauricijusu? Ja imam račune u Srbiji i Nemačkoj i novac na računima sam zaradio pošteno igrajući fudbal, 20 godina sam bio profesinonalac. Zaradio sam mnogo miliona, obezbedio sam porodicu, decu, unučiće i vratio sam se u Srbiju, u svoj grad da bih pomogao svom gradu. Nisam došao da se bavim politikom i tako se bogatim kao gospodin Đilas i njegova cela kompanija. Došao sam da pomognem gradu, uložio sam mnogo svojih para, zdravlja i živaca. Ljudi me ne razumeju kada reagujemo ovako ishitreno, izgubio sam mnogo utakmica u ovoj sezoni. Kažnjen sam na dve, mislim da sam dva puta dobio žute, crvene kartone. U Žarkovu, u Kruševcu, mislim da klubovi nemaju veze sa tim, zna se odakle duva vetar i ko stoji iza toga.  Dinamo da se izgura po svaku cenu Prve lige, pozivao sam i predsednik države da nas zaštiti jer mislim da je to bruka i sramota.

Nije video nikakav problem zbog verbalnog nasilja i pokušaja obračuna sa damom u ulozi arbitra. Antić ovakvo ponašanje ne ocenjuje kao skandalozno, pa čak navodi da bi opet postupio isto i da će je vređati kada je ponovo vidi!

„I u svim utakmicama da sam dobio crvene kartone, ali šta ima Dinamo, Vranje, srpski fudbal od toga što su oni kažnjeni. Zbog njih smo izgubili 10, 13 ili 15 bodova i u situaciji smo da se borimo za bodove, ko će sutra da kaže sudije su krive što je Recko ispao ili Dinamo, pa niko. Ljut sam na prijatelja koji me ‘opleo’ u ‘Vranjskim novinama’, opet su napravili skandal. Kakav skandal, pa nisam ubio nikog! Bunio sam se i borim se za grad, klub. Nikada se nisam bunio kada sam pošteno izgubio. Četvrti sudija je ženska, jesam je vređao i vređaću je hiljadu puta ako dođe opet. Tako kako se ona ponašala, to je bruka i sramota. Od prvog minuta je počela ‘nemoj da mrdaš mnogo, da napuštaš zonu’. Kad je bio faul nisam znao da li je faul ‘u 16’ ili napolju, ali je faul bio. Neki su rekli da je penal ili nije, ali mora da bude crveni karton. Ja joj kažem ‘jesi videla ovo’, a ona mi kaže ‘ne vidim ja daleko je’. Zamislite sudija koju šalje familija Tončev, koja je njihov izaslanik, nisam hteo da ih pominjem, ali moram. Pitao sam je „Šta si došla da sudiš kad ne vidiš na 40 metara“. Tada sam dobio prvi žuti karton, a drugi kada su napravili faul na Jezdoviću. Ona kaže ‘ma, nije ga ni pipnuo’. ‘Sad vidiš još dalje,a pre toga nisi videla’. Tada sam joj rekao svašta, a onda je došao neki napumpani da me vuče. Ne može mene da vuče niko ja ako neću, ja ću sam da napustim i ja sam napustio i otišao na tribine. Došla je policija, ona ne može mene da natera da sednem, ja mogu da stojim gde hoću. Ponašali su se bahato i zbog toga nisam hteo da se sklonim, da vide da ne mogu da me nateraju. Zamislite kada bi policija isterivala zbog vređanja, svi vređaju 50.000 treba ceo stadion da isteraju. Ja sam gledalac imam pravo da psujem, vređam, šta hoću da radim“, istakao je bez ikakvog žaljenja i obzira Antić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare