Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Rodrigo je zablistao tek toliko da "podeblja" razliku.

Fudbaleri Real Madrida još jednom su savladali Čelsi u Ligi šampiona i plasirali su se u polufinale elitnog takmičenja. „Kraljevski klub“ pobedio je sa 2:0 u utorak u Londonu, sveukupno 4:0 u dvomeču.

Pročitajte još

Iako mu u domaćem prvenstvu ne cvetaju ruže, Real je tako nastavio da gazi ka odbrani titule u Ligi šampiona, osvojene lani u finalu protiv Liverpula.

Oba gola u revanšu je postigao Rodrigo, prvi u 58. a potom i u 80. minutu, pa madridski klub u polufinalu ide na pobednika dvomeča Mančester sitija i Bajern Minhena.

Imao je Čelsi nekoliko prilika da unese dramu u ovaj dvomeč. Već u 11. minutu, veliku priliku je propustio Ngolo Kante koji je iz blizine šutnuo loptu pored gola.

Deset minuta kasnije, uzvratio je Real preko Rodriga koji je pogodio stativu nakon što je u kaznenom prostoru primio dobar pas.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Usledio je nešto mirniji period, sve do 42. minuta kada je Vinisijus primio centaršut sa boka i šutnuo sa oko 11 metara. Lopta je otišla pored gola.

Najbolju priliku za domaći tim propustio je Mark Kukurelja koji je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena promašio iz situacije jedan na jedan sa golmanom Tibom Kurtoom.

Čelsi je krenuo odlučnije u drugom poluvremenu, ne bi li stigao do čuda. Kante je imao još jednu šansu, ovoga puta u 52. minutu, ali mu je šut bio izblokiran.

Samo tri minuta kasnije Enco Fernandez je pokupio loptu i ispalio bombu koja je otišla levo pored gola. U 58. minutu, Real postiže gol, Vinisijus Žunior je dodao loptu Rodrigu u sredinu koji je sigurno realizovao veliku priliku.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

U 65. minutu Enco Fernandez ponovo je probao da testira Kurtou, ali Belgijanac je bez većih problema odbranio. Kai Haverc pao je u kaznenom prostoru Reala, ali sudija Danijele Orsato nije dosudio penal za englesku ekipu.

Sve propuštene šanse Čelsija Real je naplatio još jednom, u 80. minutu. Federiko Valverde asistirao je Rodrigu koji se ušetao u gol.

Real Madrid u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Mančester sitija i Bajerna. Engleska ekipa ima ubedljivu prednost iz prve utakmice, u kojoj je bila domaćin, od 3:0.

Ekipa iz prestonice Španije plasirala se među četiri najbolje ekipe po 11. put u poslednjih 13 sezona.

U drugom četvrtfinalu koje se igralo u utorak, Milan je izborio plasman dalje nakon 1:1 protiv Napolija na gostovanju, budući da je u prvoj utakmici slavio minimalnim rezultatom.

BONUS VIDEO Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar