Rade Bogdanović analiza
Foto: Screenshot RTS

Rade Bogdanović, fudbalski analitičar, još jednom je odlučio da oštro govori o potezima Dragana Stojkovića Piksija, selektora Srbije, nakon poraza od 3:0 od Španije u Ligi nacija.

Bogdanović je na RTS udario na selektora, podvlačeći da su i igrači žrtve nekih njegovih ideja.

PROČITAJTE JOŠ

To stalno menjanje startne postave, tumbanje timova i prebacivanje igrača na pozicije koje inače ne igraju odrazilo se i na rezultat, ali i na igru.

Bogdanović nije želeo da ćuti.

„Loša taktika i odabir tima. Ne možete da selite igrače s pozicije na poziciju, gde nisu u prirodnom okruženju. Taj eksperiment je doveo da realno… Jesmo izgubili, jesmo i poraženi, ali mislim da smo večeras i poniženi“, poentirao je Bogdanović o Piksiju koji se hvatao za glavu u toku meča.

Foto: AP Photo/Jose Breton

Iako je pobeda protiv Švajcarske trebala da donese mir, desilo se upravo suprotno.

„Ako ćemo objektivno da pričamo  – ako nam šutiraju svake tri minute i da ih mi pritom ne ugrozimo nimalo, to baca senku. Nije trebalo ovako da izgleda. Prosto je neshvatljivo. Hajde što izgubiš 3:0, oni su prvaci Evrope, ali protiv svakoga moraš da igraš. Svaka utakmica je neko menjanje tima, tumbanje pozicije, izmišljanje tople vode… Kako da kažem, veći si katolik od samog pape!“, kritikovao je bez zadrške dok se Stojković ponašao kao da nije svestan debakla.

Zatim se osvrnuo i kako će izgledati budućnost „orlova“.

„Ne može to da izađe na dobro. Kako da kažem, to je… Kad vam sklone loptu, da ne vidite ništa, to je briga za budućnost. Ova Liga nacija je dobro takmičenje da vidiš gde si. Otišli smo po Iskustvo, ali nije trebalo ovako da izgleda“.

Zatim je istakao da niko nije ništa pokazao jer tim nije uigran.

„Kao da ne težimo da napravimo kompaktnu grupu igrača nosilaca naše igre. Meni su jako čudne izmene i čudan sastav. Ova deca ne mogu da daju svoj maksimum, uvek sam se zezao i govorio – što trener može da upropasti igrača i majka sina jedinca, to potpisujem“.

BONUS VIDEO Srbija pred Španiju

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare