Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Rade Bogdanović, bivši fudbaler i sada poznati fudbalski analitičar, jedan je od onih ljudi na koje je nacija navikla da iskreno i ravnopravno oceni igru fudbalske reprezentacije Srbije.

Fudbaleri Srbije imali su još jedno loše razočaravajuće izdanje u Ligi nacija, iako su u prvom meču remizirali sa Španijom na Marakani 0:0.

Bio je Rade Bogdanović, stručni konsultant na RTS-u, tada zadovoljan igrom Srbije, koja je tri dana kasnije poražena od Danske sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ

Bogdanović je ponovo pričao baš nakon tog meča, a otkrio je i šta bi rekao selektoru Piksiju.

„Da sad naiđe, ja bih mu rekao: „Selektore, čestitam na dobroj utakmici protiv Španije, dobro taktički postavljenoj formaciji gde smo igrali protiv prvaka Evrope i da smo odigrali 0:0, da su se momci borili maksimalno jer moje analize su, od utakmice do utakmice. U sportu se ne živi u prošlosti, a ja moram da komentarišem samo ono što mi moje oči vide.

„Pa ja sam bio umeren. Rekao sam da ja tu ne očekujem brodolom jer ipak je početak kvalifikacija, septembar mesec. Mi smo se dobro organizovali, stisli sa onim što smo imali i imali smo čak jednu-dve dobre šanse, ali rezultat je po meri. On je osnov za dalje utakmice i jedno jako dobro samopouzdanje, ali ja to ne shvatam lično, šta god da mi neko kaže“, rekao je Bogdanović za „Sportske.ba“.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Istorija sukoba Radeta Bogdanovića i Dragana Stojkovića Piksija

Rade Bogdanović, bivši fudbaler i stručni konsultant, pozvao je Dragana Stojkovića Piksija na razgovor povodom Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Srbija je ispala već u grupnoj fazi, a Bogdanović, koji je više puta do sada kritikovao Piksija, pozvao ga je na razgovor na RTS.

„Pošto se priča mnogo o fudbalu, nema šta nismo analizirali, voleo bih da nam RTS sa urednikom preko Fudbalskog saveza dogovori dolazak selektora u studio da pričamo u koretnom, ljudskom, demokratskom, sportskom tonu, kao što je naša zemlja i naši ljudi. Da pokažemo da možemo da pričamo o fudbalu i ja i Miroslav da smo merodavni i vas dvoje (voditelj i voditeljka), Nemanja isto (analitičar)“, rekao je Bogdanović u RTS studiju.

Za kraj je i potkačio Piksija, koji je jednom prilikom izjavio da ne poznaje Bogdanovića, što je Rade brzo demantovao.

„Fudbalska tema, mi smo demokratska zemlja, nema ništa lepše. A i da ga upoznam, ja ga nikad nisam upoznao“, zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle Srbija – Španija u Ligi nacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar